Szórakozás

Puszta kézzel emelte fel a férfi a világ legmérgezőbb halát

A kőhal a világ egyik legmérgezőbb halfajtája, az ember általában igyekszik elkerülni a találkozást vele. Nem úgy ez az ausztrál férfi, aki Tiktokra töltötte fel, ahogy puszta kézzel felemeli az állatot, amit először alig lehet észrevenni a szikla mellett.

A kőhalak a parttól néhány lépésnyire élnek, Ausztrália partvonalának 2/3-ad részén, Brisbanetől Geraldtonig. Ausztráliában évente 30 kőhal szúrást jegyeznek fel.

@jeffreycoleman02##fishing ##danger ##venom

♬ original sound – Jeffrey Coleman

Ha molesztálják, a kőhal kimereszti 13 háti tüskéjét, jelezve, hogy ha megtámadják, annak ára lesz. Minden tüske tűhegyes, mint valami tőr. A gumicipőt és a békalábat is könnyűszerrel keresztüldöfi. Ráadásul a biztosabb védelem érdekében mérget is kibocsát magából. Az izom- és idegmérgek azonnali fájdalmat, duzzanatot, lázat, hányást és bénulást okoznak.

A forró víz csökkentheti a fájdalmat. Az áldozat azonban sürgősen orvosi ellátásra szorul. A legtöbb esetben ellenanyag beadására van szükség. Orvosi ellátás nélkül a kőhal szúrása légzési elégtelenséget és szívpanaszokat okozhat.

Látszik, hogy a férfi tudja, hogyan kell óvatosan megközelíteni az állatot: a hasánál emeli ki a vízből, ahol nincsenek tüskéi. A dolog azonban még így is nagyon veszélyes, és, ahogyan a videóban hallani lehet, még ő sem ajánlja senkinek, hogy utána csinálja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik