Szórakozás

Érdemes volna elraktározni Károly herceg gondolatait a fenntartható divatról

Egy fantasztikus Vogue-fotó is készült róla.

Meglehetősen jó interjút adott a brit Vogue-nak Károly herceg, akit az interjút készítő főszerkesztő, Edward Enninful nem győzött dicsérgetni kifinomult stílusa miatt. A fenntartható divatról nagyon sarkalatos véleménye van, szerencsére, erről is szót ejtett.

Nos, nem az a fajta ember vagyok, aki mindent eldob. Gyűlölöm ezt. Inkább megjavítom őket, foltozgatok, de kidobni nem fogok semmit. Az a gond, ahogy öregszel, az alakod hajlamos veled együtt változni, és már nem férsz bele azokba a ruhákba, melyekbe korábban még igen. De én a hulladékot semmilyen szinten nem tudom elviselni: az ételpazarlásról ugyanígy gondolkodom, találni kell más megoldásokat. Nem jó az a fajta lineáris gazdasági modell, hogy folyamatosan gyártunk, veszünk, eldobunk dolgokat, én ezért is szentelek nagy figyelmet a körforgásos rendszereknek. Gondoljunk csak bele, mennyire nagy tragédia, hogy a folyamatos vásárlással egyre jobban és jobban kimerítjük a természeti erőforrásainkat.

Arról is beszélt, hogy van egy csapat mögötte, akik a stílusát igazgatják:

A színekkel való játék izgalmas. Szerencsés vagyok, mert fantasztikus emberek vesznek körül, csodás dizájnerek, akik olyan dolgokat készítenek nekem, amelyeket én nagyra is értékelek.

És ha már ennyit beszélt a divatról, álljon itt a lentebbi fotó, ahol a herceg nagy eséllyel hortenziák között álldogált a Vogue fotósának kérésére.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

British Vogue (@britishvogue) által megosztott bejegyzés, Nov 4., 2020, időpont: 1:01 (PST időzóna szerint)

Kiemelt kép: Paul Grover – WPA Pool/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik