Szórakozás

A félmeztelen napozás „értékes jogáért” áll ki a francia belügyminiszter

Nagy felháborodást okozott, hogy csendőrök felöltözésre kértek félmeztelenül napozó nőket egy francia tengerparton.

Olyan nagy felháborodást okozott Franciaországban, hogy csendőrök felöltözésre szólítottak fel félmeztelenül napozó nőket egy tengerparton, hogy még Gerald Darmanin belügyminiszter is elítélte az esetet, és közölte, hogy kiáll a monokinis napozás „értékes jogáért” – írta az AFP francia hírügynökség.

A csendőrök az előző héten kértek meg több nőt az ország déli részén, a spanyol határhoz közel eső Sainte-Marie-la-Mer üdülőváros tengerpartján kértek meg egy csoport félmeztelenül napozó nőt, hogy takarják el melleiket, egy család panaszkodása miatt. Az eljárás miatt a közösségi oldalakon egyesek már azt kezdték el kérdezgetni, hogy mikor vált Franciaország a nők szabadságjogait erősen korlátozó Szaúd-Arábiává, míg mások a prűdség terjedését kritizálták.

A francia belügyminiszter „helytelennek” nevezte a csendőrök eljárást, a félmeztelen napozást „értékes szabadságjogként” jellemezve. A csendőrség szóvivője is hibának nevezte az esetet, közölve, hogy a félmeztelen napozást nem tiltja semmi az érintett tengerparton.

A félmeztelen napozás egyébként erőteljesen visszaszorulóban van Franciaországban. Míg 1984-ben az 50 évnél fiatalabb nők 43 százaléka napozott félmeztelenül, ez a szám mára húsz százalék alá csökkent.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Gettyimages

Ajánlott videó

Olvasói sztorik