Élet-Stílus

Szexuális bűncselekménnyel vádolnak egy nőt, mert félmeztelen volt otthon, a nevelt gyerekei előtt

Nem csak a saját, hanem az összes nő jogaiért harcol a bíróságon Tilli Buchanan.

A bíróságon küzd egy utahi nő azért, hogy a neve ne kerüljön fel a szexuális bűnelkövetők listájára.  Tilli Buchanan azért került bajba, mert a félmeztelenül mutatkozott a nevelt gyerekei előtt, a saját otthonában – írja a CBS.

A 27 éves Buchanan és a férje gipszkarton falat szereltek a garázsukban. Melegük lett, és koszosak lettek, ezért úgy döntöttek, levesznek magukról néhány ruhadarabot. Buchanan és férje is levették az összes felső ruhájukat, majd félmeztelenül folytatták a munkát. Ekkor lépett be a garázsba a nő három, 9 – 13 éves kor közötti mostohagyereke.

Tilli Buchanan (Fotó: Facebook)

Buchanan elmagyarázta a gyerekeknek, hogy semmi gond nincs azzal, ha egy nő meztelen felsőtestét látják. Hozzátette, hogy ő feminista, ezért úgy gondolja, hogy egy nőnek pont ugyanannyi joga van félmeztelenül tartózkodni a saját otthonában, mint egy férfinak.

A gyerekek később meséltek a történtekről a vér szerinti anyjuknak, aki azonnal feljelentette a Buchanant a gyámügynél. A nőt három rendbeli, kiskorúak sérelmére elkövetett szeméremsértéssel vádolták meg. Ha elítélik, 365 nap börtönbüntetést, illetve 2500 dollár (kb. 755 ezer forint) bírságot szabhatnak ki rá, a neve pedig felkerülhet a szexuális bűnelkövetők listájára.

Buchanan és az ügyvédei egy precedensértékű üggyel érvelnek. Februárban, Coloradóban el kellett törölni egy félmeztelenséget tiltó törvényt, ami alkotmányellenesnek bizonyult, mert nem egyformán kezelte a férfiakat és a nőket. A védelem szerint Buchanan esetében ugyanez a helyzet, hiszen a nő és a férje egyaránt félmeztelenek voltak a gyerekek előtt, mégis csak a nőt állították bíróság elé.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik