Szórakozás

Rengetegen kiakadtak, mikor megtudták, hogy ezen a képen valójában NEM egy rántott hús látható

Nem lesz könnyű kitalálni, hogy mi ez!

Már nem kevesebb, mint 284 ezer ember kedvelte azt a fotót, amelyen egy rántott húsra nagyon hasonlító tárgy látható. A hipnotizáló hatású fotóra első pillantásra mindenki azt hiszi, hogy egy sajttal töltött rántott húst ábrázol, pedig az igazság ennél sokkal érdekesebb.

A fotón szereplő tárgy nem más, mint egy ásvány, ami az elmúlt évszázadok alatt tökéletesen olyanná formálódott, mint egy szelet töltött rántott hús.

De mi is ez pontosan?

A fotón egy kalcit látható, ami a karbonátásványok családjába tartozik. A kalcit egyébként elég forró névnek számít manapság az ásványszakmában: 2018-ban az év ásványa címre is jelölték a fluorit és a szfalerit mellett, ám a címet sajnos végül a fluorit nyerte meg. A ásvány egyébként egy 20 éves ékszergyártóé, aki a különleges színe és formája miatt vette meg a követ. Amelia gyakran vesz ásványokat és drágaköveket, amelyekből rendszerint ékszereket készít, de a rántott hús-ásványból alighanem nem lesz égszer. A lány a Vice-nak elmondta, hogy nem számított rá, hogy százezrek fogják kedvelni a képét, teljesen meglepte a dolog.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik