Szórakozás

Kilencvennel hajtott, amikor a sebváltóról átmászott rá Ausztrália leghalálosabb kígyója

A férfi próbált a kórházba vezetni és közben küzdött a hüllővel.

Állítása szerint még soha nem örült ennyire rendőrautó látványának az a férfi, aki 122 kilométer per órás sebességgel hajtott, amikor lekapcsolták.

A hírekben csak Jimmyként említett ausztrál a queenslandi Calliope település közelében vezette a teherautóját, nagyjából kilencvennel ment, amikor meglátta, hogy egy kígyó a sebességváltóról éppen a lábára mászik át.

Nem is akármilyen kígyó: textilmintás barnakígyó, Ausztrália leghalálosabb hüllője, amely a legtöbb végzetes kígyómarásért felelős az országban. Mérge többek között bénulást, súlyos belső vérzést okozhat.

Az állat nem sokkal később elkezdett felkapaszkodni, és a feje már Jimmy lábai között tűnt fel. A sofőr a biztonsági övvel és egy késsel küzdött a kígyóval, közben pedig próbált a vezetésre is figyelni – szeretett volna eljutni a legközelebbi kórházba, mivel feltételezte, hogy a kígyó már megmarta; a textilmintás barnakígyó első marása ugyanis akár észrevétlen, fájdalommentes is lehet.

Már 122-vel hajtott az úton, amikor a zsaruk gyorshajtás miatt lekapcsolták. A sofőr azzal védekezett, hogy egy halálos mérgű kígyó van a járműben; szerencséjére a rendőr meg is találta a már elpusztult állatot – amit vélhetően a késsel sikerült megölni – és már hívta is a mentőket, segített eljuttatni a kórházba Jimmyt.

Kígyómarás nyomát nem találták rajta, de sokkos állapotban volt.

 

Apró, de halálos kígyó bújt elő a lefolyóból mosogatás közben, Ausztráliában
A világ második legerősebb mérgű kígyófajának egy példánya lepte meg a mosogató férfit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik