Élet-Stílus

Apró, de halálos kígyó bújt elő a lefolyóból mosogatás közben, Ausztráliában

Hajszálon múlhatott annak az ausztrál férfinek az élete, akit mosogatás közben lepett meg egy kígyó. A hüllő a lefolyóból bújt elő, és a feje csak centikre volt a férfi kezétől, amikor az észrevette.

Alig kezdte el a mosogatást a queenslandi Bunyaban élő Michael Hilliard, amikor valami furát vett észre. Épp csak annyi ideje volt, hogy elrántsa a kezét, amikor meglátta, hogy a lefolyóból egy kicsi kígyó bújt elő – írja a LadBible című brit bulvárlap.

Hillard felismerte, hogy milyen kígyóval van dolga, ezért azonnal profi segítséget hívott. A látogatója egy keleti barnakígyó, más néven textilmintás barnakígyó volt. Ez a második leghalálosabb mérgű kígyó a világon, az ausztráliai kígyómarásos halálesetek több mint feléért ez a faj felelős. A lefolyóból elbújt példánynak a mérete ellenére bőven elég mérge volt ahhoz, hogy végezzen egy felnőtt emberrel.

Mire Steven Brown hivatásos kígyóbefogó a helyszínre ért, a kis kígyó visszabújt a lefolyóba és eltűnt. Hillard csak reméli, hogy nem bukkan fel újra a konyhájában, vagy a fürdőszobájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik