Szórakozás

Megnyílt a világ első aranyban úszó szállodája

Megnyílt az első ténylegesen aranyozott hotel a világon, méghozzá a vietnami fővárosban, Hanoiban – írja a The Daily Mail. A Dolce Hanoi Golden Lake hotelben az evőeszközök, a vécécsészék, a zuhanyfejek is aranyozottak, csakúgy, mint a 24 karátos infinity pool, vagyis végtelen medence.

Kép: Manan VATSYAYANA / AFP

A hotelt 62 milliárd forintnak megfelelő összegből húzták fel. És ez még nem minden: az épületet kívülről is nagyjából egy tonna arannyal vonták be.

Kép: Manan VATSYAYANA / AFP

 

Ahhoz képest, hogy a hotel új értelmet ad az extravagáns kifejezésnek, nem mérik aranyáron (haha) a szállást: 250 amerikai dollárért, vagyis 78 ezer forintért már lehet szobát kapni, ami Hanoi városához és egy ötcsillagos hotelhez képest nem is annyira húzós. A hotel üzemeltetői pontosan ezért remélik, hogy minden társadalmi rétegből érkeznek majd hozzájuk vendégek.

Kép: Manan VATSYAYANA / AFP

A viszonylag ésszerű árazást az tette lehetővé, hogy az aranyat lokálisan bányászták, ami segített az építési költségeket is az alsó határ környékén tartani. A cél pontosan ez volt: nagyjából elérhető áron kínálni a luxust mindenkinek, aki Hanoiba érkezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik