Szórakozás

Vészkijáratra változtatta nevét egy brit férfi, meg is indokolta tettét

Egy humorista húzása adta az ötletet.

Sajátos módon kezdi humoristakarrierjét egy brit férfi. A neve által szeretne világhírű lenni.

Deano Wilson eddig nem tartozott az ismert emberek közé. Az angliai Gosportban élő hang- és videotechnikus azonban úgy döntött, itt az ideje, hogy az egész világ megismerje.

Úgy érzi, ehhez mindössze egyetlen hivatali ügyintézés szükséges, amin ő már túl is van. A férfi kérvényezte, hogy változtassák meg a nevét. Az új neve: Fire Exit (Vészkijárat).

A 39 éves férfi Joe Lycett humoristától kölcsönözte az ötletet, ő volt az, aki – amint arról beszámoltunkHugo Bossra változtatta a nevét, miután a hasonló nevű névet divatcég elkezdett kisvállalkozásokat szívatni, akik merészelték a boss (főnök) nevet használni.

Deano Wilson (illetve, bocsánat: Fire Exit) úr azonban nem akar senkinek sem kellemetlenséget, mindössze az volt a célja a névváltoztatással, hogy neve mindenki előtt ismer legyen. A Sun szerint a férfit örömmel tölti el a tudat, hogy a világ szinte minden országában, városában, utcájában, épületében megtalálható a neve.

Akárhová mész, a nevem ott világít. Sőt ha áramszünet van, a biztonsági áramforrás révén akkor is fénylik és világít a nevem.

A névváltoztatás 17 fontjába (6500 forint) került Exit úrnak, és további 75.50-et (29 ezer forint) kell leszurkolnia, ha útlevelében is szeretné érvényesíteni a módosítást.

Ha Fire Exit Magyarországon élne, nem változtathatná akármire a nevét, amint az korábbi cikkünkből kiderült:

„Azt a pillanatot vártam, amikor az orvosnál vagy a bankban úgy szólítanak, hogy Zoltán”
Széchenyi nem lehet bárkiből, a név ékezet nélküli átírására nincs lehetőség és az idegen szavak is kiesnek. Számos oka lehet annak, hogy valaki nevet akar változtatni – néhány személyes történet mellett a szabályokról is szót ejtünk.

Kiemelt kép: Getty (illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik