Szórakozás koronavírus

Nyerészkedni akartak a járványon, egy halom pénzt buktak az amerikai fivérek

Óriási mennyiségű kézfertőtlenítőt vásárol fel egy testvérpár Tennesseeben, rögtön az után, hogy meghalt a koronavírus-járvány első amerikai áldozata. A tervük az volt, hogy sokszoros áron értékesítik majd árut, de nem jött be a számításuk. Közel 18 ezer flakon fertőtlenítő maradt a nyakukon.

A tennesseei Hixsonban élő Matt és Noah Colvin azonnal felismerték az üzleti lehetőséget a koronavírus-járvány elszabadulásában. Amikor meghalt a fertőzés első amerikai áldozata, azonnal kocsiba vágták magukat, és környező településeken mindenütt felvásárolták a kézfertőtlenítő-készleteket. Azt remélték, hogy az eredetileg 1 dollárért megvásárolt palackok darabjáért később, a pánik erősödésével akár 70 dollárt is elkérhetnek – írja a LadBible című brit bulvárlap.

Az árukészletüket az Amazon webáruházban dobták piacra, csakhogy az óriáscég hamar letiltotta a hozzáférésüket, amiért nyerészkedni próbáltak a krízisen. 17700 flakon fertőtlenítő maradt a nyakukon, amit sehol sem tudnak eladni. A veszteségükről annyit árultak el, hogy valahol 10 és 15 ezer dollár (3 és 4,5 millió forint) között van.

A testvérek annyit elismernek, hogy a szokásosnál magasabb árat kértek az Amazonon a fertőtlenítőkért. Az 1 – 2 dolláros árukat 20 és 70 dollár közötti árakon hirdették meg.  Mégis tagadják, hogy tisztességtelenül próbáltak nyerészkedni.

Azt mondják, költségeik voltak az áru beszerzésével, a postázással, és az Amazon jutalékát is bele kellett kalkulálniuk az árba. Ezeken felül már csak egy tisztességesnek mondható profitot számítottak fel, amikor piacra dobták a felvásárolt készleteiket.

A testvérek próbálták kitalálni, hogyan minimalizálhatnák a veszteségeiket, de miután a történetüknek híre ment az amerikai sajtóban, annyi gyalázkodó üzenetet kaptak, hogy végül úgy döntöttek, lenyelik a veszteségüket, és jótékony célra ajánlják fel a nyakukon maradt készletet.

(kiemelt képünkön Matt Colvin, fotó: NBC News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik