Szórakozás

Egy új könyv keményen cáfolja Schobert Norbit: a férfiak valójában a teltebb nőkhöz vonzódnak

A hét talán legfontosabb közéleti vitája alakult ki abból, hogy Schobert Norbert exrendőr és fitnesztguru azt mondta egy Facebook-élőben, hogy a válások nagy része attól van, hogy a nők nem fogynak le szülés után. Schobert szerint a nők ugyan képesek érzelmi alapon vonzódni a férfiakhoz, fordítva viszont ez nem igaz.

A vita csak részben szól Schobert elméjének épségéről, másik részében viszont arról, hogy igaza van-e. Ennek pedig az egyik alapja az lenne, ha bebizonyítanánk, tényleg a vékony nőkhöz vonzódnak a férfiak. Ennek látszik ellentmondani egy új könyv, amelyet Seth Stephens-Davidowitz írt. A Mindenki hazudik egészen új típusú kutatási technikákra épül, amelyek korábban nem voltak elérhetőek a kutatók számára. Stephens-Davidowitz konkrétan a Google adatait vizsgálta, amelyek megmutatják, mire keresnek valójában az emberek, majd ezeket az adatokat vetette össze a hagyományos technikákkal. Így sokkal pontosabb képet kapunk az emberek valódi érdeklődéséről, mint a hagyományos felmérési technikákkal, ugyanis olyan adatcsomagokat kapunk, amelyeknek az emberek nem hazudnak.

A kutató elkérte a Pornhub, a világ legnagyobb pornóoldalának keresési adatait – ezekről azt mondta, ő az első kutató, aki megszerezte ezeket.

Innen elképesztően érdekes dolgokat tudhatunk meg arról, hogyan működik valójában az emberek szexualitása. Az egyik ilyen információ, hogy sokkal többen keresnek meleg tartalmakra olyan amerikai államokban, ahol a homoszexualitás kevésbé elfogadott. Egy másik példa, hogy a nők nyolcszor nagyobb arányban keresnek rá a Google-ben arra, hogy a férjük meleg-e, minthogy alkoholista.

De a Schobert szempontjából is érdekes része a könyvnek az, hogy kiderül belőle, a férfiak sokkal nagyobb arányban néznek pornófilmeket teltebb nőkkel, mint ahogy azt kifelé bevallják. Seth Stephens-Davidowitz elképesztő eltéréseket találta abban, hogy mennyien érdeklődnek a teltebb nők iránt, és hogy aztán mennyien próbálnak teltebb nőkkel randevúzni a párkereső oldalakon.

Ebből kiderül, hogy a férfiak nagy része nem olyan nőkkel randizik, mint akikhez igazán vonzódik, mert attól tart, hogy a társasági köre el fogja ítélni, ha egy teltebb, de számára egyébként vonzóbb nővel kezd viszonyt.

Sok nő van, aki inkább addig kínozza magát, amíg le nem fogy, csak ne hagyja el a férje, miközben a férje sokkal jobban vonzódna hozzá, ha nagyobb és teltebb lenne.

– mondja Stephens-Davidowitz egy interjúban.

A könyvről a magyar kiadás szerkesztőjével, Filippov Gáborral a Határsértők podcastban is beszélgettünk, itt hallgathatja meg.

Filippov Gábor: Mindenki hazudik
Hogyan derül ki a Google-kereséseinkből, hogy mennyire vagyunk rasszisták és mik a legbensőbb érzéseink? A Határsértők podcast vendége Filippov Gábor, akivel a Mindenki hazudik című könyvről beszélgetünk.

Kiemelt kép: RTL Klub/Story extra

Ajánlott videó

Olvasói sztorik