Szórakozás

Húsz család utasította vissza a Down-szindrómás kislány örökbefogadását, aztán jött ez a férfi

A kislányról lemondott az édesanyja, és úgy tűnt, senkinek nem kell.

Egy apa-lánya páros megható történetéről számolt be nemrégiben a Bored Panda: a nápolyi Luca Trapanese egyedülálló apukaként neveli a Down-szindrómás kislányát, Albát. Ez már magában rendkívül megindító lenne, de itt van még az a körülmény is, hogy Luca nem Alba vérszerinti apja, akkor fogadta örökbe, mikor Alba csak 13 napos volt.

A kislányról a Down-szindrómája miatt lemondott az édesanyja, ezt követően nem kevesebb mint húsz család utasította vissza az örökbefogadást, mindannyian Alba állapota miatt.

Ekkor lépett be a képbe a 41 éves Luca, aki mindig is szeretett volna gyereket, tudta azonban, hogy az örökbefogadásra rendkívül kevés esélye van Olaszországban, mivel az egyedülálló férfiak rendre a listák végén kapnak csak helyet. Még úgyis egy hosszú procedúrán kellett átmenni, hogy határozottan kijelentette, hogy Albát szeretné örökbefogadni, aki a jelek szerint senkinek nem kellett.

Luca tizenéves kora óta önkénteskedik fogyatékkal élők mellett, így egyáltalán nem volt számára idegen a helyzet, úgy fogalmazott:  a kislány apjának érezte magát attól a pillanattól kezdve, hogy először a karjába vette. Azóta már eltelt két év, apa és lánya pedig azóta is a legnagyobb harmóniában élnek.

https://www.instagram.com/p/BtDAU-HnqLV/

https://www.instagram.com/p/BtX99f7nlc4/

https://www.instagram.com/p/B5YTgriqWwC/

Kiemelt kép: Instagram

Ajánlott videó

Olvasói sztorik