Szórakozás

Minden szempillantás maga a pokol: folyadék helyett kristályokat könnyezik egy örmény nő

A 22 éves Satenik Kazaryan először azt hitte, hogy por ment a szemébe - írja a Mirror.

Az örmény Spandaryan városában élő Satenik Kazaryan nem akármilyen betegséggel küzd. A nő könnycsatornái folyadék helyett kristályokkal telnek meg, az eset előtt értetlenül állnak a helyi orvosok, akik még soha nem láttak ehhez foghatót. Kazaryan fogorvosnál volt, amikor azt érezte, hogy valami borzalmasan irritálja a szemét. A fogászat után a nő rögtön el is ment a szemészhez, mert azt hitte, hogy por, vagy valamilyen idegen anyag ment a szemébe.

Amikor otthon először eltávolították a kristályokat a lány szeméből, azt gondolták, hogy munka közben üveg ment Satenik szemébe, de kiderült, hogy a helyzet sokkal rosszabb.

Minden nap egy pokoljárás.

–mondja a nő a helyi médiának.

Mint kiderült, a nőnek nem por ment a szemébe, hanem a saját könnyei. Ez úgy lehetséges, hogy a nő könnycsatornái valamiért apró szemű kristályokkal telnek meg folyadék helyett, így akármikor, amikor könnyezni kezd, úgy érzi, valami belemegy a szemébe. És ez nemcsak a sírásra vonatkozik. Kazaryan bármikor pislog, hogy benedvesítse a szemét, apró kristályok kerülnek kötőhártyájára. A nőnek emiatt szinte állandóan krémezni kell a szemét, illetve folyamatosan szemcseppet kell használnia. Pedig a könnyezés nagyon fontos, ha nem könnyeznénk kiszáradna a szemünk, azt pedig tudjuk, milyen pokoloian fájdalmas tud lenni.

Az orvosok egyelőre értetlenül állnak az eset előtt, teljes diagnózist nem sikerült felállítani. Az mindenesetre biztos, hogy korábban a lánynak nem volt ilyen gondja, tehát az sem kizárt, hogy tudnak rajta segíteni. A kórházban először egyébként azt gondolták, hogy csak át akarják verni az orvosokat, de ma már az örmény egészségügyi miniszter, Oganes Arutyunyan is megszólalt az eset kapcsán, aki elmondta, hogy megpróbálnak segíteni a lányon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik