Szórakozás

Hogyan „spóroljunk”? – rárontottak a kommentelők a csaló orosz nőre

Trükkök és praktikák, lelkiismeret-furdalás nélkül.

Egy orosz nő büszkélkedni szeretett volna, hogy mennyire „gazdaságos” az életük Izlandon, a spórolási technikáikat ecsetelő Instgram-poszt azonban akkora port kavart, hogy végül bekerült a lapokba is.

Egy bizonyos Szvetlana Scselkun a bejegyzése elején arról ír, hogy rá szoktak járni a vörösribiszke-bokrokra, amelyekről a helyiek talán nem is tudják, hogy ehető a gyümölcsük – de emiatt még talán nem orrolt volna meg senki a posztolóra, és biztosan nem kap ekkora figyelmet az írás.

Utána azonban jönnek a húzósabb praktikák:

Scelkunék észrevették, hogy bizonyos szupermarketekben ingyen friss gyümölcsöket kínálnak a gyerekeknek.

Ugye értitek, mire akarok kilyukadni? A kulcsszó az ingyenes.

Aztán elmeséli, hogy Izlandon (amely egyébként a statisztikák szerint a világ legbiztonságosabbnak tartott országa – a szerk.) simán meg lehet csinálni, hogy egy benzinkútnál veszel kávét, és a következőben ugyanabba a pohárba már ingyen tudsz magadnak tölteni a forró italból.

És végül rátér a hoteles „trükkre”:

A kedvenc life hack-ünk: hogyan aludj ingyen szállodában. Egyszerűen nem adtuk le a kulcsot. Elfelejtettük… Aztán másnap visszamentünk még egy éjszakára. Aztán megint elfelejtettük leadni a kulcsot.

A nő minden bizonyára menőzni akart az Instagramon az említett trükkök és praktikák bemutatásával, ehelyett – mondjuk ki: joggal – rátámadtak a kommentelők. A legkevesebb, hogy tolvajnak, majomnak titulálják; a legjellemzőbb kommentet majdnem szó szerint idéznénk (kissé szerkesztve, a nyomdafesték-tűrés végett):

Takarodj a f.ba Oroszországból, légy szíves, és többé ne kerülj kapcsolatba az országgal! És akkor csodálkoznak, hogy az oroszoknak miért ilyen a megítélése.

 

Kiemelt kép: istock (illusztráció)

19 emelet magasságban, vezetékeken lógva távozott a hotelből – videó
Sem az ötlet, sem a kivitelezés nem volt profi. Tériszonyosok ne nézzék!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik