Szórakozás

Töröltek egy repülőjáratot, miután mindkét pilóta részegen jelent meg

A két férfit Glasgow repülőterén tartóztatták le. Az Egyesült Államokba kellett volna vezetniük a gépet.

A United Airlines amerikai légitársaság kénytelen volt törölni egyik tengerentúli járatát, miután a gép mindkét pilótáját letartóztatták a felszállás előtt, mert túl sok alkohol volt a szervezetükben. A járat szombat reggel indult volna a skóciai Glasgow repülőteréről a New Jersey államban található Newark repülőterére – jelentette a brit és amerikai sajtó.

A légitársaság a weboldalán a legénységgel kapcsolatos munkaszervezési gondokkal indokolta a járattörlést.

A skót rendőrség közlése szerint a járat indulása előtt nagyjából másfél órával hívták ki őket a két pilóta miatt a repülőtérre. A 61 éves 45 éves férfiakat a helyszínen őrizetbe vették, miután elbuktak az alkoholszondás vizsgálaton, és előzetes letartóztatásban várják, hogy kedden bíróság elé állítsák őket a közlekedésbiztonsági törvények megsértése miatt.

Az esetről szóló beszámolók arról nem tesznek említést, hogy mennyi alkohol volt a két pilóta szervezetében. A légitársaság közölte, hogy a pilótákat felmentették a szolgálat alól, hozzátéve, hogy zéró toleranciát alkalmaznak az alkoholfogyasztással kapcsolatban.

Nem ez volt az első eset, hogy a United Airlines pilótái alkoholfogyasztás miatt kerültek bajba Skóciában. 2016 augusztusában a légitársaság két pilótáját tartóztatták le Glasgow repülőterén, mert ittasak voltak. Egyiküket 10 hónapos börtönbüntetésre ítélték az eset miatt, a másik pedig 15 hónapos börtönbüntetést kapott – írta a BBC.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó:iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik