Szórakozás

Taylor Swift a világ legjobban fizetett celebje

Az énekesnő Kylie Jennert és Kanye Westet utasította maga mögé a Forbes listáján.

A Forbes idén is összerakta az elmúlt évben a legtöbb bevételre szert tevő celebek 100-as listáját, aminek az élén idén Taylor Swift végzett 185 millió dolláros, adózás előtti összbevételével, ami több, mint 51 milliárd forintnak megfelelő összeg. Ezt a Reputation lcímű emezének és azt követő turnénak köszönheti elsősorban, ő 2016-ban már egyszer vezette ezt a listát, akkor az 1989 című lemezének és az azt népszerűsítő turnénak köszönhetően. Úgy tűnik, valahányszor kiad egy új lemezt, a következő évben vezeti a listát, így akár jövőre zsinórban duplázhat is. Ez biztató lehet számára a jövőjét illetően, ugyanis nemrég kénytelen volt lemondani az összes korábbi zenéje maszterjainak jogairól.

Taylor Swift miatt kitört a celeb polgárháború, de nagyrészt igaza van
Ha leszámítjuk a piti drámát, akkor nagyon fontos problémára hívta fel a figyelmet.

Swiftet Kylie Jenner követi 170 milliós bevételével, amit elképesztően sikeres sminkmárkájának köszönhet nagyrészt. Kanye West áll a dobogó utolsó fokán, aki az adidas alatt működő Yeezy márkájának köszönheti nagyrészt 150 millióra mért éves bevételét, a Forbes róla egy teljes profilcikket is írt, aminek a legérdekesebb részeit tegnap szemléztük:

Star Wars ház és algacipő: 5+1 fura dolog, ami a Forbes Kanye West-cikkéből derül ki
A rapper a harmadik legtöbbet kereső celeb, ennek kapcsán a Forbes írt egy hosszú cikket róla. Elolvastuk, hogy neked már ne kelljen!

A legjobb tízben négy sportoló is van, amiből három focista: Lionel Messi a negyedik 127, Cristiano Ronaldo a hatodik 107, Neymar pedig hetedik 105 milliós éves keresettel. Rajtuk kívül még Canelo Alverez boxoló képviseli a sportolókat, aki 94 milliójával a tizedik lett. Ed Sheeran lett az ötödik 110 millióval, Dr. Phil a kilencedik 95 millióval, a legfurcsább szereplője a listának pedig a Hotel Californiát is jegyző The Eagles rockbanda, ami  100 milliót szedett össze tavalyi turnéján, amivel nyolcadik lett. Érdekes egyébként, hogy Jay-Z, akit nemrég az üzleti lap kikiáltott a hip-hop első milliárdosának, csak a huszadik helyre fért oda, arra is feleségével, Beyoncéval megosztva, közös turnéjuknak köszönhetően.

Jay-Z lett az első milliárdos rapper
A Forbes szerint vagyona elérte az egy milliárdot.

További érdekesség még az idei listán, hogy Chris Hemsworth volt az év legjobban fizetett színésze a Marvel-hősök közül, maga mögé utasítva Robert Downey Jr.-t és a Mordály hangját kölcsönző Bradley Coopert is. A teljes listát ide kattintva lehet elérni.

Kiemelt kép: Larry Busacca/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik