Szórakozás

Kilenc napig volt erekciója a férfinak egy baleset miatt

Egy 35 éves brit férfi leesett a mopedjéről, és olyan szerencsétlenül ütötte meg magát, hogy kilenc napig erekciója volt – egészen addig, amíg meg nem operálták, és helyre nem hozták a sérült vérereket. A férfi úgy esett, hogy a gátizmát, azaz az ánusza és a nemi szerve közötti területet ütötte meg, aminek következtében néhány ér megrepedhetett, a vér pedig folyamatosan érkezett a péniszébe – írja a Daily Mail.

Fotó: Thinkstock

Az orvosok igen komolynak ítélték meg a problémát, de csak kilenc nap múlva tudták megoperálni a férfit. A Case Reports in Urology tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint ugyan a merevedés

nem volt fájdalmas, de járás közben zavarta a beteget. 

A legtöbb hasonló sérülésnél a probléma az, hogy a vér feltorlódik a péniszben, most azonban nem ez volt a helyzet. Az erek valószínűleg megsérültek, és a zúzódások következtében folyamatosan ellátták vérrel a férfi nemi szervét. Ezzel az esettel járt jobban egyébként: ha elzáródott volna valamelyik ér, akkor könnyen lehet, hogy a szövetek elhaltak volna, és nem tudta volna többé használni a péniszét. Így viszonylag könnyen megúszta a sérülést.

A műtét után a férfi egy darabig még nem használta a péniszét, de utána nem számolt be különösebb problémáról a működését illetően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik