Szórakozás

Elhunyt férjéről mintázott kartonbábuval járta be a világot a gyászoló özvegy

25 év boldog házasság után kellett elbúcsúznia Michelle Bourke-nak férjétől, Paultól, még mielőtt együtt beutazhatták volna a világot, ahogy tervezték. Michelle a tragédia ellenére úgy döntött, hogy mégis véghez viszi a világ körüli utat, méghozzá nem is egyedül: kartondobozból megcsináltatta Paul életnagyságú mását, és ezt cipelte magával mindenhová. Az 58 éves ausztrál nő meglátogatta a Grand Canyont, eljutott Phuketre, New Yorkba, látta az Eiffel-tornyot, a Buckingham-palotát, és a Stonehenge-et is, csupa olyan helyet, ami Paul bakancslistáján is rajta volt.

Paul 61 évesen, 2016-ban hunyt el rákban. Michelle az esküvőjük napjáról választott egy képet a kartonmás megalkotásához, és ezzel járta be a tervezett útvonalat. A férj utolsó kívánsága volt az, hogy Michelle nélküle is utazzon.

Michelle tervezi, hogy hamarosan lecseréli a kartonférjét egy újabb verzióra, a sok utazás miatt ugyanis a mostani nagyon elhasználódott. A bábu mindig a nőnél volt, bárhova is ment, és egy speciális táskában utazott vele.

A következő Pault már nem az esküvőjük napján készült fotóról, hanem egy későbbi, ötvenes éveiben járó önmagáról mintázzák, hamarosan már ő fogja elkísérni a Michelle-t az utakra. A nő egyébként egy könyvet is írt férje utolsó megpróbáltatásairól, Conversations With Paul (Beszélgetések Paullal) címmel, most pedig erről a világ körüli útról adott ki egy kötetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik