Szórakozás

Rossz nézni, mit művel ez a vakmerő férfi több száz méter magasban

A 22 éves Elias Claude Ellis hobbija az, hogy különböző helyekre felfeszített köteleken artistamutatványokat csinál – az alábbi videón például több száz méter magasban szaltózgat, és mindössze egyetlen biztonsági kötél menti meg a haláltól, ha valami félresikerülne. A srác saját bevallása szerint 2010 óta foglalkozik ilyen vakmerő mutatványokkal, és úgy gondolja, hogy ő az, aki a legtöbb átfordulást csinálta a világon az ilyen felfeszített köteleken. Magyarul leginkább a drótkötéltáncos szó illik arra, amit csinál, de a mutatványai azért túlmutatnak még ezen is.

A sportnak egyébként saját neve is van: a slackline egy olyan extrém sport, mely még nem túl elterjedt a világon, bár a népszerűsége egyre növekszik. Eltér a kötéltánctól annyiban, hogy előbbi esetben nincs olyan mereven kifeszítve a kötél, sokkal rugalmasabb, vissza lehet róla pattanni, mintha trambulint használnánk. Elias pontosan ezt használja ki arra, hogy a vakmerő mutatványait véghezvigye.

A fenegyerek a The Daily Mailnek elárulta, hogy a szülei falmászók, és ők adták neki az első kötelet, amin gyakorolhatott. 2010-ben kezdte a slackline-t komolyabban, majd 2015-ben kezdett magasra kifeszített köteleken sétálni, 2016-ban pedig elkapta a hév, és már jöttek is a mutatványok.

Elias egyébként azt is elmondta, hogy a legtöbb barátja ennek a sportnak hódol, sőt, a barátnőjével is ezen keresztül találkozott. Bár nagyon ügyes, azért szüksége van a biztosítókötélre is, mert a videó tanúságával ellentétben igenis sokszor leesik – mondta.

Illusztráció: Shao ying / Imaginechina

Ajánlott videó

Olvasói sztorik