Szórakozás

Robbie Williams a 45. szülinapjára ladygagásan vált unalmassá

Robbie Williams a 45. szülinapjára ladygagásan vált unalmassá

Robbie Williams 45 év alatt konkrétan minden volt már, ahogy az egy tiniként berobbanó popsztárnál lenni szokott: hirtelen lett népszerű, kilépett egy fiúbandából, felénekelt egy csomó toplistás slágert, cserélgette a híres barátnőit, lenyomott pár világturnét, aztán fordítva jelentkezett rajta a kapuzárási pánik — és beült zsűrizni a X-Factorba, hátfájás miatt már koncertezni sem bírt, és az elmúlt években amolyan ladygagásan vált tök unalmassá. Persze kinek mi, de aki nagy lánggal ég, az három gyerekes apukaként már csak azzal csinál füstöt maga körül, hogy gyerekeinek ír cuki zenéket. Attól még isten éltesse, és itt egy parádés karrier sok-sok képpel!

Robbie Williams 1974. február 13-án született az angliai Staffordshire-ben. Gyerekkorát konkrétan egy a Red Lion nevű kocsmában töltötte, ugyanis szülei beköltöztek, mikor Robbie egy éves volt. Apja komikus volt, otthagyta a családot az énekes születése után három évvel. Emiatt Williams anyja nevelte tovább a gyerekeket, merthogy van egy nővére Robbie-nak, Sally, aki 10 évvel idősebb nála. Az anyja talált egy újsághirdetést, amiben fiúbandába kerestek új tagot.

 

A Take Thatbe, rögtön itt egy debütáló fotó a 16 éves RW-ről:

16 évesen – Fotó: Michael Putland/Getty Images

 

A Take That 1990-ben alakult, három baromi sikeres nagylemez után Robbie szólókarrierbe kezdett inkább, és hátrahagyta Gary Barlow-ékat. 1996-ban jelentették be, hogy az együttesnek lőttek, feloszlanak, mindez Williams 22. születésnapján történt meg. A távozásnak voltak előzményei: RW nem érezte jól magát az együttesben, a munkamorálja sem volt mindig az igazi, főként Barlow-val (képünkön piros felsőben — a szerk.) romlott meg a viszonya, aki a banda másik alfahímje volt akkoriban:

Anglia máig leghíresebb fiúbandája – Fotó: Michael Putland/Getty Images

 

Williams elindult a magányos farkasok útján, de kellett egy év, mire komolyabban meg tudott állni a saját lábán. Előbb egy George Michael-dalt dolgozott fel, és azzal kúszott a slágerlisták csúcsára, ezt követte egy kislemez, majd még egy, végül annyira belejött az egyedül éneklésbe, hogy magánéletében elkezdett szépen lefelé indulni a lejtőn az alkohol és a drogok hathatós segítségével.

Egészségére? A Take Thatből való kilépés után – Fotó: Dave Hogan/Getty Images

 

1997-ben már elvonóra kellett mennie, ahonnan néha-néha kiengedték stúdió munkálatokra, ide Elton John zenésztársa ajánlotta be, mert Williamset már nagyon fiatalon fenyegette a totális széthullás veszélye. A klinikán hosszú hónapokat töltött el, szeptemberben engedték ki végleg: megjelent a harmadik és negyedik lemeze is, előbbi totális érdektelenségbe fulladt.

Egy jótékonysági focimeccsel próbálta eloszlatni maga körül a botrányszagot – Fotó: Brian Rasic/Getty Images

 

Majd 1997 karácsonya előtt, december 1-jén kijött a negyedik album, Life Thru A Lens címmel, aminek volt egy Angels nevű slágere is. Ez azért volt érdekes, mert a dalt megvették egy ír szerzőtől, és Williams átírta Guy Chambers zenei producer segítségével. A dal kétszeres platinalemez lett az angoloknál, de az egész világon ismertté tette az énekest. 2005-ben például az elmúlt 25 év legjobb angol slágerének szavazták meg a nézők, 1999-ben jött belőle egy amerikai változat is, hogy berobbanjon a piacra, de ez nem jött össze — Williams valamiért az USA-ba egész karrierje során nem tudott igazán betörni.

Debütál az Angels – Fotó: Dave Hogan/Hulton Archive/Getty Images

 

Ekkor jött össze Nicole Appletonnal, az All Saints nevű lánybanda énekesnőjével. Kapcsolatuk nagy lánggal indult, de csúnyán ért véget: Appleton terhes lett, Williams pedig alig várta az apaságot, ám a nő elvetette a gyereket, mert a karrierjére akart koncentrálni. Ezt már nem tudta elfogadni RW, így szakítottak.

Williams első komoly szerelme – Fotó: Brian Rasic/Getty Images

 

Robbie továbblépett: 1999-ben jött az I’ve Been Expecting You című album, amin rajta volt a She’s The One című sláger, ezzel rengeteg díjat bezsebelt RW, aranylemez lett belőle. Ekkortájt az egyik legjobb időszakát élte, legalábbis karrierje szempontjából, tízszeres platinalemez lett az albumból, a brit könnyűzene legjobb albumává választották. Emiatt leszerződött az amerikai Capital Recordsszal, hogy becélozzák az USA-t: a világhírnév csak nőtt és nőtt, átütő tengerentúli siker azonban csak Ausztráliában lett a Robbie-mániából.

A megállíthatatlan – Fotó: Frank Micelotta/ImageDirect.

 

2001-ben a Spice Girls egyik énekesnőjével, Geri Halliwellel járt, ennek érdekessége egy későbbi Mel Binterjú, amiben az énekesnő kifejtette, ő volt az egyedüli (mármint Mel B), aki nem feküdt le Williamsszel a lánybanda tagjai közül. A meglehetősen érdekes nyilatkozat nagy port kavart a sajtóban, mindenesetre Halliwellel nem sokáig voltak együtt.

Még a színpadon is! – Fotó: Dave Hogan/Getty Images

 

2002-ben megkötötte a brit zeneipar legnagyobb szerződését, ugyanis Robbie lepaktált az EMI kiadóval, 80 millió fontért cserébe. Egy nagy feltétele volt a hatalmas pénzösszegnek: az énekesnek első helyre kellett kúsznia a brit piacon. Új lemezének legtöbb dalát Los Angelesben vették fel, ekkor rögzítették egyik legkomolyabb nemzetközi sikerének számító slágerét, a Feelt. A klipben Daryl Hannah színésznő is közreműködött, akivel állítólag a forgatáson össze is jött Williams. A dal óriási siker lett, de csak a második helyre fért fel az angol toplistákon.

2002-ben, egy koncerten – Fotó: Eric Fougere/Corbis via Getty Images

 

Ezen a 2003-as fotón is nagyon éli a bulit, bevett koreográfiának számítottak ekkoriban azok a pillanatok, mikor koncert közben Robbie kiemelt egy lányt a tömegből, és felhívta a színpadra, hogy csókolózzanak egy szerenád után. Ezt a jó szokását budapesti, szigetes fellépésén is megtartotta — mármint egy lány színpadra hívását.

Let Me Entertain You – Fotó: Jon Furniss/Getty Images

 

Robbie érdeklődését már a 2000-es évek közepén is három dolog határozta meg: a kábítószer, az alkohol és az UFO-k. És persze a nők, de az idegen civilizációk galaktikus utazóit annyira favorizálta, hogy még egy BBC-s dokumentumfilmet is bevállalt, ahol egészen Nevadáig kísérte egy forgatócsoport. A filmből kiderült, hogy az énekes imádja a misztikus, paranormális dolgokat, amik állítólag gyerekkora óta követik őt. Ekkor találkozott Ayda Field színésznővel is, aki az UFO-s dokuban is feltűnt. Hosszas járás után, 2010-ben vette el feleségül.

Fieldet négy év után vette el feleségül – Fotó: Dave M. Benett/Getty Images

 

A Take Thatből való kilépése komoly indulatokat generált, egészen 2010-ig nem tudta rendezni konfliktusát Gary Barlow-val. Ekkor azonban elszívták a békepipát, és közösen megírták a Shame című számot, ami egyfajta békülést szimbolizált a két énekes életében. Érdekesség, hogy a klip némileg kifigurázza a 2005-ös Túl a barátságon című hollywoodi filmet, ugyanis a homoszexualitásra hegyezik ki a két egykori bandatag egymásra találását. Már a dal első sora is a sok éves ellentétre reflektált:

Három verziója van a sztorinak: az enyém, a tied és az igazság.

Bromance – Fotó: Dave J Hogan/Getty Images

 

2011-ben derült ki, hogy évek óta a depresszió egyik gyengébb formájával küzd, amit az andropauza nevű hormon alacsony termelődése okoz. Emiatt fordult korábban is az alkoholhoz és a kábítószerhez, de nagyon úgy tűnt, ismét bele fog zuhanni valami komolyabb dologba. Végül ezt elkerülvén, megszületett feleségével közös első gyereke, Theodora Rose. Williams annyira élvezte az apaságot ekkoriban, hogy felesége anyatejét is rendszeresen kóstolgatta, komoly médiavisszhangot generálva a babázás körül. A születése miatt írta meg a Go Gentle nevű számát is, amit konkrétan a kislánynak dedikált.

Klipforgatás közben, lánya születése idején – Fotó: Alex Moss/FilmMagic

 

Volt amúgy ilyen sérója is, sőt pink színű 2015-ben. Miértekre inkább nem keresünk válaszokat.

Nyomott egy neymarozást – Fotó: Venturelli/WireImage

 

Mivel az apázós évei elég unalmasan teltek, a 2016-os oroszországi foci VB-t úgy nyitotta, ahogy kellett: lenyomta a meccs előtti show-t, miközben bemutatott a kamerának — élő egyenes adásban. Ezt nem polgárpukkasztásnak szánta, hanem üzent vele, méghozzá Bill Browder üzletembernek, aki szerint RW eladta magát az oroszoknak a pénzért cserébe. Robbie viszont ingyen lépett fel, ezt bele is szőtte a dalszövegebe, majd mialatt bemutatott, akkor énekelte az „I did this for free” sort.

Végül is, csak a világ láthatta – Fotó: Photo by Shaun Botterill/Getty Images

 

2018-ban már együtt zsűrizik nejével az angol X-Factorban (akitől még két gyereke született), amúgy meg azzal idegesíti szomszédját, Jimmy Page-et, egykori Led Zeppelin-tagot, hogy a zenekar egykori riválisainak zenéit bömbölteti saját házából. Robbie állítólag Deep Purple- és Pink Floyd-slágerekkel bosszantja a másik rocksztárt, néha még a zeppelines Robert Plantnek is beöltözik, parókával, pólója alá párnákat tömködve. Ha már a nyilvánosságot nem szórakoztatja nagyobb botrányokkal, legalább a szomszédait igen.

Most elképzeljük, ahogy ezt Page-nek mutatja – Fotó: Lynne Cameron/Getty Images

 

Hosszú csend után végre mutatott valamit a régi Robbie-ból, ugyanis mostanság már tényleg inkább az aktívan koncertező popsztár-szerepben nyomja (néha hátfájással is), amúgy főállásban meg apukaként tengeti a mindennapokat. Amolyan Lady Gaga-féle átalakulás az övé: brutális botrányokkal indult, majd szépen lassan komolyan lenyugodott. Már csak színészi pályára kell állnia, hogy tökéletes legyen az együttállás. Azonban legutóbb az autójából live-ozott az Instagramra, és 20 éves fiataloknak adott tanácsokat a drogozást illetően. Nem lennénk a marketingesei helyében.

Fotó: David Wolff – Patrick/Getty Images

Kiemelt kép: Jon Furniss/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik