Szórakozás

Bombera Krisztina: Egyszer karácsonykor több száz kilométert autóztam Efecskékért

Érdekel, miként ünnepelnek a celebek karácsonykor? Idén az ünnepek alatt karácsonyi interjúsorozatunkban sztárok mesélnek arról, mik a legkedvesebb karácsonyi emlékeik gyerekkorukból, és hogyan ünnepelnek most. Bombera Krisztinát, az ATV műsorvezetőjét is megkérdeztük.

Mi a legkedvesebb karácsonyi sztorid?

A kisfiam talán két-három éves lehetett, volt egy kedvenc lényecskéje, úgy hívták, hogy Efecske, egy apró elefánt volt, puha textilből. Rémesen szétrágta és szétölelgette, ezért nekiindultam újat keresni karácsonyra. Bécsen túl találtam abban a boltban, ahol eredetileg vettem, több száz kilométert autóztam, és felvásároltam a bolt összes Efecskéjét. A fiam karácsonykor úszott a boldogságban és az Efecskékben, mindet magához ölelte és a mai napig megvannak. Nagyon szép emlék maradt.

Mi volt a legjobb ajándékod, amit kaptál/adtál?

Mindig élmény. Szinte csak az élményajándékokra emlékszem, amiket kaptam, és évek óta igyekszem inkább én is azt adni. Persze a gyerekek rosszul viselnék a meglepetés ajándék nélküli karácsonyt, ilyet nem is mernék tenni velük. De ami mélyen megmaradt az mind utazás, színházjegy, koncert, ilyesmi volt.

Hogyan teltek gyerekkorodban a karácsonyok?

A 24-e estét mindig négyesben töltöttük, és másnap találkoztunk a család többi tagjával. Szerettem a rítusokat, az ünnep ismerős és mindig azonos díszleteit, a fadíszítést, apukám kocsonyáját, az illatos karácsonyi tisztaságot, amit anyukám varázsolt mindig az ünnepekre. Mivel mi a gyerekeinkkel már nagyon sokszor karácsonyoztunk más országban, rengeteget költöztünk a külföldi utak miatt, ezért nálunk már az állandóságnak ez a szép varázsa nincsen meg. Igyekszem más örömmel és élménnyel pótolni ezt.

Hogyan telnek most az ünnepek, mióta gyerekeid vannak?

Szenteste a szüleimet és a férjem édesanyját is bevonjuk, együtt ünnepelünk. A szélesebb családhoz pedig 25-én és utána vándorolunk. Hosszú, napokig tartó ünnepléssorozat ez, sok-sok gyerekkel, akik úsznak az ajándékokban. Óriási segítség nekem, hogy apukám és anyósom szinte versenyt főznek karácsonykor, én csak a kukta vagyok. Salátákat és gyümölcssalátákat vállalok, dekorációt is, szép, ünnepi hangulatot, de a nagy vacsorát az idősebb generáció készíti.

A sorozat többi részét ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Bombera Krisztina

Ajánlott videó

Olvasói sztorik