Szórakozás

X-Faktor: ByeAlex járt a legjobban

December 15-én véget ért az X-Faktor, amit ByeAlex csapata, a USNK nyert. De a zenész-énekes nemcsak emiatt örülhet: a négy mentor közül neki hozta a legtöbb új Instagram-követőt a produkció. Nézzük, hogyan alakultak a számok az elmúlt pár hónapban!

Az idei szériában különösen ráfeküdtek az RTL Klub mentorai az Instagramra: nemcsak a műsorból készült pillanatképeket, a versenyzőiket, de a saját magukról és a többiekről készült mémeket is előszeretettel osztották meg. A lenti infógrafikán jól látszik, hogy Puskás Petit leszámítva a három másik mentornak, Radics Giginek, ByeAlexnek és Gáspár Lacinak 80-100 ezer követője volt július végén, ahonnan időszámításunk kezdődik. Az adatokat heti bontásban vizsgáltuk, ByeAlex és Gáspár párosa pedig azért is meglepő, mert egészen október közepéig szinte ugyanannyi követőjük volt, aztán kinyílt, majd megfordult a köztük lévő olló, és az X-Faktor döntőjére előbbi több mint 30 ezer követővel húzott el Gáspár előtt.

A napi bontásban akad egy érdekesség: Gáspár Lacinak október 18-án 89 ezer követője volt, két nappal később viszont már közel húszezerrel több, 108 ezer. Ezzel kapcsolatban megkerestem az énekest, aki elmondta pont akkor volt a mikrofondobáló Miriam produkciója, így valószínűleg az volt jó hatással a követőszámokra. Ugyanis nemcsak a lány vált aznap este híressé, hanem Gáspár Laci hozzá intézett tanácsa is, ami úgy hangzott:

Mennyé csaje haza magadnak!

A követőszámok növekedése pedig nemcsak közvetlenül a népszerűségnek, de közvetve a biznisznek is jót tesz, hiszen több követő -> influenszerség -> több lehetséges szponzor -> több bevétel -> profit.

Kiemelt kép: rtlklub.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik