Szórakozás

Figyeljen az édesanyákra, ez számukra az év legszomorúbb napja

A statisztikák szerint a főállású, illetve a kisbabáikkal otthon lévő anyák többsége számára a jelenlegi az élet legdepresszívebb időszaka, a legrosszabb napjuk pedig általában november 27. A kutatók a rövid napokkal, a szürke időjárással, illetve a karácsonyi készülődés okozta stresszel magyarázzák a jelenséget – írja a Mirror.

Egy felmérésben az anyák háromnegyede jelölte meg november 27-et az év legnehezebb napjának. A fő indok az volt, hogy a decemberi fizetésre várva sokan már azon idegeskednek, hogyan lesznek képesek anyagilag tökéletes év végi ünnepeket teremteni a családjuknak. A spórolás és a rossz idő miatt pedig inkább nem mozdulnak ki, hogy a barátaikkal találkozzanak és lazítsanak.

A november végi dátum nehézségéhez annak is köze van, hogy szeptemberben születik a legtöbb baba, a kismamák pedig két hónap elteltével érzik leginkább, mennyire elmagányosodtak. A felmérést készíttető ChannelMum weboldal pszichológusa, Emma Kenny azt mondja, tíz anyából kilencen nem mutatják ki a szomorúságukat, magányukat, ezért az évnek ebben a szakában nem árt rájuk a szokásosnál is jobban odafigyelni.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik