Szórakozás

Elkülönítette a tanár a rákbeteg gyereket, mert azt hitte, fertőző

A 13 éves fiúnak a többiektől távol kellett ülnie, és nem vehetett részt a vizsgákon, mert féltek tőle.

Felfüggesztették az állásából egy kínai általános iskola tanárát, miután elkülönített egy, az iskolába újonnan bekerült rákos kisfiút, mert azt hitte, hogy a 13 éves gyerek betegsége fertőző – jelentette a helyi sajtó. A non-Hodgkin limfóma miatt kezelt kisfiúnak az osztályterem legvégében kellett ülnie az órákon, távol az összes többi gyerektől, a dolgozatírásokon pedig nem vehetett részt.

A botrány a kínai közösségi oldalakon keresztül robbant ki, ahol fotók és videók kezdtek el terjedni a gyerekről, ahogy magányosan ül a terem végén.

Az esetről először a Xiaozhou nevű fiú apja számolt be közösségi oldalán. Elmondása szerint akkor tudta csak meg, hogy mit műveltek vele az iskolában, amikor rákérdezett, hogy miért nem kapott jegyeket a félévi vizsgákon. A fiú önmagától nem mondott semmit, mert nem akarta, hogy szülei aggódjanak miatta.

A fiút egy évvel korábban diagnosztizálták a betegséggel. Kemoterápiás kezelést kapott, ami után az orvosok végül egészségessé nyilvánították. A gyerek ezután került be a Fujian tartománybeli Quanzhou városában található iskolába, hogy közelebb legyen szüleihez, miközben gyógyul.

Apja állítása szerint nem sokkal azután, hogy fia beült a Liancheng általános iskolába, osztálytársai többsége nem ment.

Az eset hatalmas felháborodás váltott ki a kínai közösségi oldalakon, ahol legalább százmillió emberhez jutott el a fiú története. A helyi oktatásügyi hatóság azonnal vizsgálatot indított, amint megtudták, hogy mi történt, és a tanárt, aki egyben az iskola igazgató-helyettese, felfüggesztették az állásából.

A fiú pedig azóta a többi gyerek mellett ülhet az iskolapadban.

A kiemelt képen az elkülönítve ülő kisfiú. Fotó:Weibo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik