Élet-Stílus

A vizeletével próbálta felgyújtani iskoláját egy 12 éves fiú, és majdnem sikerrel is járt

A vécében keletkezett kis tüzet szerencsére gyorsan el tudták oltani.

A konnektorra pisilt egy 12 éves kisfiú egy amerikai általános iskolában, hogy tüzet okozzon az épületben – jelentette a helyi sajtó. A meg nem nevezett gyerek a vécében próbálkozott a különös tűzgyújtási módszerrel, az Indiana állambeli Lafayette városában lévő Sunnyside Intermediate Schoolban.

És valamennyire sikerrel is járt. A helyi tűzoltóság nyomozója, Todd Trent közlése szerint a fiúnak sikerült egy kis tüzet okoznia, vagy legalábbis annyi füstöt, hogy a tűzjelző beinduljon. Ekkor valaki egy tűzotókészülékkel berohant a földszinten található fiúvécébe, és eloltott a kis tüzet, ami nem terjedt tovább a konnektornál.

A 12 éves fiú őrizetbe vették, és vétkes hanyagság gyanújával indítottak eljárást ellene.

Az esettel kapcsolatban az arról beszámoló Journal&Courier utánajárt annak, hogy mekkora volt a veszélye annak, hogy a gyerek áramütést szenvedjen felelőtlen tette miatt. Todd Trent szerint ez nem volt lehetséges.

A nyomozó hozzátette: még soha nem találkozott olyan esettel, amikor valaki úgy próbált volna tüzet okozni, hogy levizelt egy konnektort. De, olvasott már olyan esetekket, amikor bebörtönzött rabok csináltak ilyet.

A helyi rendőrség szintén azt mondta a lapnak, hogy még nem volt olyan esetük, amikor vizelettel okoztak volna tüzet, pedig nyomoztak már vécékben történt gyújtogatások miatt.

A lap felidézte a Mythbasters (Állítólag…) című ismeretterjesztő műsor egyik epizódját, amikor azzal a kérdéssel foglalkoztak, hogy áramütést lehet-e szenvedni a konnektorra vizeléstől. A csapat arra jutott, hogy csak akkor van meg ennek a veszélye, ha valaki nagyon közelről pisili le.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó:Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik