Szórakozás

30 éves, a szüleivel él, havi 180 ezret kap tőlük zsebpénzként – pedig 15 milliót keres

A 30 éves Sian Teasdale másfél éve költözött vissza Londonból a szüleihez, Bournemouth –ba. A Grazia magazinnak (amit a Mirror szemléz) nyilatkozott és arról beszélt, hogy egyáltalán nincs megtakarítása és gyakran húzza le a háztartásbeli anyját vagy a vendéglős apját. Annak ellenére, hogy évi 15 millió forintnak megfelelő fontot keres egy digitális marketinggel foglalkozó iroda account igazgatója. Szülei ezt havi 35-180 ezer forintnyi fonttal egészítik ki.

És hogy miért nincs pénze?

Egy nagyon társasági iparágban dolgozok, és van egy ki nem mondott nyomás, hogy csatlakozz a péntek esti italozáshoz, és ruhákat is kell vásárolnom a munkámhoz. Ezektől eltekintve, nincsenek luxuskiadásaim. Nincs edzőtermi tagságom, saját magamnak csinálom meg a körmeimet, saját magam festem be a hajam és a külföldi nyaralás is csak egy álom számomra. Csak a rövid kirándulások a barátaimmal megengedettek.

Ezt a legtöbben persze nem értik meg az Egyesült Királyságban sem, ahol az átlagos fizetés úgy 27 ezer font, vagyis 10 millió forint éves szinten, ezt Teasdale is tudja. Nem büszke a helyzetére, de egyszerűen nem tudja elképzelni, hogy csinálhatná máshogy.

Ez kínos, de nem szokatlan

– mondja.

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik