Szórakozás

Egy egész város fogott össze egy megvert hajléktalan megsegítésére

Étellel teli hűtő, lakás, sőt még egy hajvágás is várta az Angliában élő szlovák férfit.

Csodálatos volt a jólelkűség, amit az emberek mutattak. Igazán büszke vagyok Blackpool lakosaira.

mondta a Blackpool Gazette című brit lapnak egy hajléktalanokon segítő aktivista, miután az angliai város egy emberként segített egy 55 éves hajléktalan férfin, akit suhancok vertek meg a hét elején. Mark Butcher, az Amazing Grace nevű segélykonyha alapítója kiemelte, hogy átlagemberek, üzletemberek, cégek, valamint a rendőrség és a sajtó összefogásának köszönhető, hogy Igor Gieci „visszakapta emberi méltóságát”.

A 16 éve Nagy-Britanniában élő Gieci két éve él Blackpoolban, ahova munka reményével csábította egyik barátja. Azonban hamar munkanélkülivé vált, és hajléktalanként, egy sátorban élt a város utcáin.

https://www.facebook.com/MarkButcherBlackpool/posts/147485272862056?__tn__=-R

A férfira hétfő hajnalban támadt rá három, 18 év körüli fiatal, miközben a sátrában aludt. Pénzt követeltek tőle, majd miután nem tudott adni nekik semmit, elkezdték ütlegelni. Saját botjával verték meg, sátrát darabokra tépték, és még régi mobiltelefonját is elvették tőle.

Butcher másnap indított adománygyűjtés Gieci számára, miután a várost sokkolta az ellene végrehajtott támadás. A szlovák hajléktalan olyan apróságok mellett, mint a hajvágás, egy olvasószemüveget kapott meg élelmiszercsomagot az egyik helyi Tescótól, valamint egy ingatlanos cég egy lakást is felajánlott neki.

https://www.facebook.com/MarkButcherBlackpool/photos/a.144148786529038/148039459473304/

Emellett már több mint 700 ezer forintnak megfelelő adományt gyűjtöttek össze az emberek a számára a GoFundMe adománygyűjtő oldalon. Az összeget a lakbér kifizetésére fogják felhasználni.

Buther a Blackpool Gazette-nek elmondta, a legfontosabb feladatuk, hogy Gieci újra egészséges legyen, majd utána az, hogy munkát találjanak neki, mert ez az egyetlen mód arra, hogy eltartsa magát.

Közben a férfit megverő fiatalokat még nem sikerült elfogniuk a rendőröknek – írta a Gazette.

A vonaton borotválkozó férfi esete megmutatja, miért ne ítéljünk elsőre
Érdemes megismerni a másik oldalt is, mielőtt ítélkeznénk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik