Szórakozás

Hat métert zuhant Leslie Mandoki lánya egy kilakoltatáson

Csütörtökön kezdtek neki a német rendőrök Hambacher Forst nevű erdőben az utolsó faházfalu kilakoltatásába, ahol elhivatott tüntetőkkel találták magukat szembe. A demonstrálók élőláncot alkottak, elég sokan, úgy százan voltak, mert ez ott az utolsó igazi lombházfalu ott

A rendőrök a beszámolók szerint brutálisak voltak, egy nőt például egy fához kötöztek. Egy másik nő pedig – bár nem rendőri hatásra, de – megsérült, mikor leesett egy létráról hat-nyolc méter magasságból. A Bild úgy tudja, a mentősök azonnal odamentek a lezuhant nőhöz, aki nem más, mint Leslie Mandoki lánya, Julia.

A zenész elismerte ezt a lapnak, és hozzátette, Julia nem szenvedett életveszélyes sérülést, de több bordája eltört, teste tele van véraláfutásokkal.

Csak pár napot bent kell töltenie a klinikán, hogy biztossá váljon, nincsenek belső sérülései.

– nyilatkozta Mandoki. A teológiát hallgató, 24 éves lány a Bildnek végül egy SMS-ben azt írta, hogy a rendőrök, mikor elkezdték a rendőrök a házakból kicibálni a demonstrálókat, ő próbált felmászni egy létrán, de lezuhant.

A rendőrök egyelőre nem tudják, mikorra ürítik ki a házakat a Hambacher Forstban, nagyon vastag az aljnövényzet, a házak pedig magasan vannak. Ezen kívül a házak pontos számát sem tudják. Eredetileg azt gondolták, 50-60 kunyhó lehet, de eddig már 64-nél intézkedtek.

A két hete tartó kilakoltatás alatt eddig 115 embert tartóztattak le ideiglenesen, és emellett 30 rendőr sérült meg az Aachen melletti erdőben.

A falukat azután kezdték el megépíteni a természetvédők, hogy az energetikai cég, az RWE a területen elkezdte kiirtani a fákat, hogy barnaszenet bányászhassanak.

Kiemelt kép: AFP/dpa/Ursula Düren

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik