Szórakozás

Majka és Curtis online megítélésének nem tett jót a szétválás

Közel három hete robbantotta Majka a magyar médiabombát, amikor is a Szegedi Ifjúsági Napok színpadán kijelentette, hogy nem dolgozik többet együtt Curtisszel annak drogproblémái miatt. Az esettel kapcsolatban nagyon sok celeb megszólalt, de ennél talán még fontosabb, hogy a magyar internetezők aktivitására is hatással volt a sztori. Az elmúlt egy hónapban több mint 28 ezerszer beszéltek a két rapperről, ezzel ellentétben viszont – csak, hogy tisztában legyünk a nagyságrenddel – Hosszú Katinka és Shane Tusup hosszúra nyúlt válása csak három hónap alatt ért el ugyanekkora médiavisszhangot – tudtuk meg a Neticle médiaelemző cégtől.

Tornóczky Anita és Jakupcsek Gabriella szerint sem oké az, amit Majka tett Curtisszel
Bochkor Gábor műsorának évadnyitójában is szóba került Majka és Curtis szakítása.

A Neticle algoritmusa visszamenőleg megkeresett minden olyan cikket, címlapot, közösségi média vagy fórum bejegyzést, amelyben Majka vagy Curtis neve szerepel, és mindegyiket pontozta annak fényében, hogy a két zenész neve mennyire negatív vagy épp pozitív környezetben szerepel. Az eredmények alapján jól látható, hogy a botrányt megelőző napokban Majka és Curtis is szinten tartották megítélésüket, a botrányt követően azonban online reputációjuk bezuhant.

A két rapper szembefordulása megosztotta az olvasókat, Majka eredményei azonban, ha csak egy kicsivel is, de mindenképp jobbak. Ebből kiindulva úgy tűnik, hogy többen vannak azok, akik szerint a rapper nem hibázott akkor, amikor a nyilvánosság előtt szüntette meg munkakapcsolatát Curtisszel. 

Az elmúlt időszakban a két sztár nevét a drog, a koncert, a szomorúság és a düh szavakkal kapcsolatban említették a legtöbbször az internetezők. A koncerttel kapcsolatban a legtöbb vitát a két rapper szólókarrierjének létjogosultsága váltotta ki. Meglepő azonban, hogy a szomorúsággal és a dühvel kapcsolatban az internetezők jelentős hányada hibáztatta a TV2-t, amiért a csatorna megtartja Curtist legújabb műsorában, a Csak show és más semmiben.

A Neticle által készített grafikonokat az alábbi galériában lehet megnézni.

Galéria
Forrás: Neticle.hu

Kiemelt kép: Instagram/@majesz187

Ajánlott videó

Olvasói sztorik