Szórakozás

Hozzáment egy vadidegenhez, miután munkahelyén átverték

A 21 éves hongkongi nő azt hitte, csak egy kamuesküvőn vesz részt, egyfajta vizsgaként.

Egy számára teljesen vadidegen férfi felesége lett egy 21 éves hongkongi nő, miután munkahelyén kötelezték, hogy vegyen részt egy eljátszott esküvőn, amiről később megtudta, hogy valódi volt – jelentette a helyi sajtó. A neve elhallgatását kérő nő elmondása szerint a helyi rendőrség nem hajlandó foglalkozni az üggyel, és ezért állt a nyilvánosság elé.

A nő még májusban jelentkezett egy jó fizetést ígérő sminkes állásra a Facebookon keresztül. Munkaadói azonban meggyőzték, hogy inkább esküvőszervezéssel foglalkozzon, mert abban több pénz van.

Végül ezt vállalta is. A nő egyhetes kiképzésen esett át Hongkongban, majd közölték vele, hogy a tréning részeként részt kell vennie egy kamuesküvőn, a kínai Fujian tartományban. Júliusban ez meg is történt. Azonban miután hazatért Hongkongba, kiderült, hogy a házasságkötésről szóló papír, amit a ceremónián aláírt, valódi volt.

A nő az FTU szakszervezet segítségét kérte az ügyben, miután a rendőrség nem volt megfelelően foglalkozni az üggyel. A szervezet egyik vezetője a BBC-nek elmondta: ez egy újfajta házasságkötési csalás, és több hasonló áldozat is lehet.

Azt nem lehet tudni, hogy pontosan milyen célja volt a csalásnak, de feltehetően a hongkongi letelepedési engedélyre volt szüksége a nő “férjének”. A hongkongi emberekkel házasságot kötő kínaiak ugyanis engedélyt kapnak arra, hogy Hongkongba költözhessenek.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó:Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik