Szórakozás

Ez lehet meglepő lesz, de sokan használt óvszerrel szeretkeznek

Hogy pontosan mennyien, azt nem tudni, de éppen elegen ahhoz, hogy az amerikai egészségügyi hatóságok figyelmeztetést adjanak ki a gyakorlat ellen.

Teljesen egyértelműnek és nyilvánvalónak tűnhet, hogy egy gumióvszert csak egyetlen egy alkalommal lehet használni, és nem szabad kimosni, megszárítani, majd újra felhúzni, vannak emberek, akik pontosan ezt teszik. Méghozzá nem is kevesen, de legalábbis elég sokan ahhoz, hogy az amerikai járványügyi hivatal, a CDC figyelmeztetést adjon ki a gyakorlat ellen.

„Azért mondjuk, mert az emberek csinálják: ne mosson ki és ne használja újra a gumióvszereket. Használjon újat minden egyes szexeléshez” – írta a CDC nemi úton terjedő betegségekkel foglalkozó osztálya a Twitter-oldalán.

Magyarországon is visszahív óvszereket a Durex
Egyes termékek nem felelnek meg az eltarthatósági idő végére vonatkozó minőségi követelményeknek.

A szervezet egyik járványtani szakértője, Elizabeth Torrone a CNN-nek elmondta: az óvszerek megakadályozzák a nemi betegségek terjedését, de csak akkor, hogy megfelelően használják. Ebbe nem tartozik bele az többszöri használat, mert az megszünteti az óvszer védekezési képességét, hiszen szétszakadhatnak vagy ereszteni kezdhetnek.

A kutatások szerint az emberek 1,4-3,3 százaléka vallotta be, hogy többször is használták már ugyanazt a gumióvszert – írta a Forbes. A magazin ugyanakkor kiemelte, hogy ezek csak azok az emberek, akik beismerték, hogy ezt tették. Így pontos számot nem lehet tudni arról, mennyien folytatják ezt a gyakorlatot.

Túl kicsik a kínai óvszerek az afrikai péniszekre
Hát, ez a hír sem fogja eloszlatni a péniszmérettel kapcsolatos sztereotípiákat.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik