Szórakozás

A világ legkeményebb nagyija, aki 95 évesen kétszer is kizavart egy medvét a konyhájából

Méghozzá egy napon belül.

A legtöbb ember valószínűleg rémülten menekülne, ha meglátna egy medvét a konyhájában. A kanadai Vancouver-szigeten élő Anna Stadyt azonban más fából faragták. A 95 éves nő ugyanis inkább fogta és szépen elzavarta a házában ólálkodó medvét. Méghozzá egy nap alatt kétszer is – jelentette a CTV kanadai televízió.

Az Union Bay településen élő nő elmondta: éppen tévézett, amikor zajt hallott a ház másik végéből, és amikor ellenőrizte, hogy mi okozta, egy fekete medve köszöntötte. Stady elmondása szerint egyáltalán nem ijedt meg a vadállattól, mert egész életét medvék közelében töltötte el, és eddig még soha nem támadt rá egyik sem.

„Mondtam neki, hogy menjen el”, és a medve engedelmeskedett is. A kertben ugyan még megállt, mintha vissza akarna fordulni, de az idős nő ekkor újra rászólt, hogy „nem, menj haza”, és a maci tovább is állt.

Nem sokkal később azonban visszatért, és a konyhai polcokon lévő tárolóedényeket dézsmálta. A nőt ekkor már elmondása szerint „idegesítette” a medve, aki kupit csinált a konyhában. Megint mondta neki, hogy menjen el, amire a medve „rám nézett, magához vett valamit és kiszaladt.”

Az eset után a helyi vadvédelem egy medvecsapdát helyezett el a nő háza előtt, arra az esetre, ha a medve visszatérne. A helyieket pedig arra kérték, legyen különösen óvatosak a medvék miatt: zárják be az ajtókat, és ne hagyjanak elől ételeket.

Stady most abban reménykedik, hogy a medve soha többet nem megy vissza a házához. Nem akarja ugyanis, hogy belesétáljon a csapdába, és elfogják. „Ha elfogják, meg fogják ölni” – mondta el az idős nő. Hozzátéve, hogy „egy nagyon szép medve volt, aranyos és pufi”.


A kiemelt képen Anna Stady. Fotó:CTV

Ajánlott videó

Olvasói sztorik