Szórakozás

„Fordult a kocka: Én kellettem mindenkinek, de nekem senki”

Kivételesen nem párkapcsolati gondokról, hanem a megoldásról kaptunk olvasói levelet, ami bárki számára inspiráló lehet: az önbizalomról, a helyes önértékelés fontosságáról és a megfelelő ápoltságról szól. Ha van hozzáfűznivalód, ha eleged van abból, hogy folyton szakítanak veled, ha nem tudod, hogyan találd meg a társad, ha megszóltak a randin, például azért, amiért kicsi a melled, írd meg nekünk az igyjartam@24.hu email címre.

45 éves múltam, családanya vagyok, de hosszú út vezetett idáig. 25 évesen mentem először férjhez, méghozzá a régi diákszerelmemhez. Rendezett életünk volt, bár visszatekintve tudom, hogy állandóan gyanakodtam, ami pokollá tette mindkettőnk életét. Elváltunk. Hirtelen magamra maradtam. A régi barátnők babáztak, a barátok a volt férjem barátai voltak. Egyre nehezebb lett. Teltek az évek, nem igazán volt lehetőségem ismerkedni. Diplomás vagyok én is, a munkahelyemen maximálisan helytálltam, de a magánéletem pokollá vált. Végiggondoltam az életemet, hogy mit is akarok, és kívülről néztem saját magamat. Rájöttem, hogy átlagos külsejű, átlagos, diplomás, harmincas nő vagyok. Borzalmasan égőnek találtam. Végiggondoltam azt is, milyen csajok tetszenek pasiknak: magas sarkú cipős, csini csajok, hiszen az én exférjem is mindig ezek után forgott. Elhatároztam, hogy változtatok magamon.

Az olvasói levél Nórától érkezett, és ő nem a gondja miatt keresett meg minket, hanem saját történetét írta le, hogyan találta meg önmagát, és ezzel együtt a boldogságát. Reményt adó levelében ugyan a külsőségekről esik szó, de azokon keresztül láthatjuk, milyen önbizalmat adhat, ha kihozzuk magunkból a legtöbbet.

„Befestettem a már őszülni kezdő hajamat sötétbarnára. Mindig használtam alapozót és egy kis szemceruzát, de most belevetettem magamat a smink rejtelmeibe. Lett műkörmöm, ami kezdetben sokszor betört, borzalmas fájdalmakat okozva, de belejöttem. Vettem egy magassarkú cipőt is, eszméletlen fájdalmak között kezdtem el hordani, de belejöttem. Átalakultam és ami a legfárasztóbb volt az egészben, hogy borzalmasan macerás. Havonta körmöshöz járni, a kozmetikuson és a fodrászon spóroltam, így én melóztam a szemöldököm és a bajuszom kiszedésével. Ragasztottam tincses szempillát, amit az interneten keresztül tanultam felrakni, persze a ragasztó először belefolyt a szemembe, és jól be is gyulladt. De ebbe is belejöttem. A külsőmet kicsit helyretettem, de itt szeretném megjegyezni, hogy nem egy ízléstelen, feltűnő macává váltam, hanem egy ápolt nővé. Ezután már tetszettem magamnak. Kezdtek megnézni az utcán, ami növelte az önbizalmamat. Korábban sokszor fordult elő velem, hogy egy üzletbe se mertem bemenni, mert úgy éreztem, hogy lenéznek. Néha randiztam, de fordult a kocka, én tetszettem mindenkinek, de nekem senki. Sok-sok próbálkozás után találkoztam a férjemmel, 36 évesen összeházasodtunk, van egy 7 éves gyerekünk. Tornázom, odafigyelek magamra, magamhoz mérten a maximumot próbálom kihozni. Úgy érzem, kaptam még egy lehetőséget az élettől, amit köszönök.”

Ha az ember a legszebb önmagát adja, baj nem lehet

Az inspiráló levél tartalma senkit ne késztessen arra, hogy műszempillákat ragasztgasson magára és elkezdjen magassarkúban mászkálni. Olvasónk pusztán annyit tett, hogy megkereste azt a nőt, akinek legbelül érezte magát, és az ehhez szükséges kellékeket beszerezte és azok trükkjeit elsajátította. A magabiztosságához és az önbizalmához rengeteget tett azzal, hogy megvizsgálta önmagát kívülről nézve, hogy leült, és megfigyelte, neki milyen pasik tetszenek, és azoknak a pasiknak milyen nők tetszenek.

Azt is megnézte, hogyan hívják fel magukra a nők a férfiak figyelmét, és minden tőle telhetőt megtett azért, hogy megtalálja önmagát. A legszebb önmaga lett, ami nem a műszempillán múlt, hanem az odáig vezető úton. A jó, kiegyensúlyozott párkapcsolatnak ez is a titka, először magunkkal kell rendben lennünk.

Az önbizalomhiány és a kevés önismeret egyenes úton vezet a boldogtalansághoz. Az, aki szán arra időt és pénzt, hogy helyretegye az önbizalmát, hogy az önértékelése oda kerüljön, ahova kell, máris sokat tett azért, hogy kiegyensúlyozott párkapcsolatban éljen. 

Hogyan lehet idáig eljutni önerőből? Teszi fel bárki a kérdést, joggal, hiszen sok nő nem az a műkörmös-műszempillás típus, és nem is kell annak lennie. Hogy kinek mit jelent nőnek lenni, jó nőnek lenni, hogy ő hogyan látja magát gyönyörűnek és vonzónak, hogy mi az a többlet, ami miatt más, mint a többi nő, csak ő tudhatja. Ha meg akarja tudni.

A válaszra segítség lehet, ha végiggondoljuk, milyen idálokat kedveltünk gyerekkorunk óta és miért. Mi az a tulajdonsága például Monica Belluccinak, ami miatt dögösnek tartjuk – külső és belső tulajdonságok egyaránt fontosak. Az egészalakos tükör előtti meztelenkedés is segíthet elfogadni a saját testünket olyannak, amilyen: negatív kritika nélkül nézzük meg, mi az, ami szép a testünkön, mit szeretünk.

Az emberi test rendkívül változékony, hízunk, fogyunk, erősödünk, izmosodunk, ergo könnyen alakítható, formálható. Azon, amin lehet, és amin szeretnénk változtatni, érdemes is nekiállni a munkának, vannak azonban olyan testrészek, amiken nem lehet plasztikával sem változtatni. A testmagasság ilyen, ahogy az ujjak méretei és a végtagok csontozata is. A szép test nem más, mint egészséges test, amit ha megfelelően karban tartunk meghálálja: egy új mozgásforma, testmozgás mint hobbi csak előnyére válik. Az eredmény pedig az egészséges önkép és kellő magabiztosság lesz. Ne feledjük, ha mi nem szeretjük a testünket, azt a partner is érzi és tudja.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik