Szórakozás

Sérülések miatt kellett lemondania a sportról Liptai Claudiának

Liptai Claudia nemrég bevállalt egy kihívást, és egy napra olimpikonnak állt. A műsorvezető azt a feladatot kapta, hogy egy 24 órán át helyettesítse a pályán friss olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázónkat, Liu Shaolin Sándort, és vegyen részt egy igazi omilpikonhoz méltó edzésnapon.

A nemrég megházasodott Claudia eleinte úgy érezte, könnyű dolga lesz, mivel a sport sosem állt távol tőle – például 11 évig kézilabdázott az NB I-ben –, és bevallása szerint majdnem 8 évig minden szezonban zárásig kint volt a műjégpályán. Sőt, második gyermeke, Marci megszületése után Döbrentei Renátától tanult boxolni, ahol szépen teljesített, állítólag jó bokszoló lett volna belőle. Liptai Claudiának műsorvezetőként le kellett mondania a bokszról: az esetleges sérülések miatt nem tűnt ideális alternatívának. Sportpályafutása során azért így is jócskán volt része kisebb balesetekben.

Amikor kézilabdakapus voltam, sokszor arcon és mellbe dobtak két méterről a labdával, és a step padon is estem már orra, mert nem ugrottam elég magasra, de sporttól szerencsére még soha semmim nem tört el

– mondta Claudia, aki a gyorskorcsolyát viszont nagyon megszerette.

Eddig maximum olyan formában volt részem benne, hogy egy másfél éves után szaladok – tulajdonképpen gyorskorcsolya-pozícióban. Első ránézésre is majdnem másfélszer nagyobb a penge, mint a hagyományos jégkorcsolyánál, emellett a koordináció és az állóképesség tekintetében is elképesztő a különbség

– tette hozzá a TV2 arca, akire egyébként nem lehet azt mondani, hogy ne használta volna ki már eddig is maximálisan a benne rejlő képességeket. Bár a hivatását a színészetben és a műsorvezetésben találta meg, korábban grafikusnak készült, szabadidejében gyakran fest, sőt, nemrég a cukrászmesterséget is kitanulta.

(Kiemelt kép: Preston)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik