Szórakozás

Meghan Markle ezért szegheti meg a szabályokat

Meghan Markle május 19-én ment hozzá Harry herceghez, ám a hercegné a királyi család tagjaként is sorozatosan szegi meg a szabályokat és a protokollt, ami ahhoz képest, hogy valószínűleg egy egész csapat dolgozik a megjelenésén és viselkedésén, teljesen érthetetlen. Miért tehet meg Meghan hercegné egy csomó olyan dolgot, amit Katalin hercegné soha? Kell a reklám a királyi családnak, mert az új hercegnével emberközelibbnek tűnnek? Egy protokollszakértő szerint teljesen más az oka annak, hogy Meghan szabadabban él.

Harry herceg és Meghan hercegné már az esküvő előtt egy sor szabályt szegtek meg. Korábban például nem nagyon engedték, hogy a királyi család tagja olyan nőt vegyen el, aki volt már férjnél, márpedig Meghan hercegné 2011 és 2013 között már volt házas. A hercegné vallása is más volt – mondjuk ezt megoldották azzal, hogy gyorsan átkeresztelkedett –, de az is szokatlan volt, hogy már a házasság előtt ott lehetett a királyi család karácsonyán, amin Katalin sem vehetett részt amíg nem volt Vilmos herceg felesége. Harry herceget és Meghan hercegnét pedig az sem érdekelte, hogy kézenfogva sétálgatnak mindenki előtt, pedig a nyilvánosság előtt a királyi család tagjai soha nem érintkeznek házastársukkal sem.

A szabályszegéseket folytatták az esküvőn is, amit ezerszer lazábbra vettek, mint Vilmos és Katalin a 2011-es esküvőjükön. Harry és Meghan egy hónappal ezelőtti esküvője több szempontból is szokatlan volt – az oltárhoz a hercegné nem apja, hanem Harry apja, Károly herceg vezette, ugyanis Thomas Markle betegségére hivatkozva inkább el se ment az esküvőre. A szertartás is más volt, mint amit a királyi család tagjai megszokhattak a korábbi esküvőkön – bár a szertartást Canterbury érseke és a windsori kápolna tiszteletese celebrálta, a show-t végül ellopta egy afroamerikai tiszteletes, Michael Curry, aki miatt nagyon hangosra és nagyon amerikaira sikerült. És az is egészen idegen volt a brit királyi családtól, hogy az esküvő után a herceg és a hercegné szintén nagyon amerikaira vette a figurát azzal, hogy egy Jaguárral mentek tovább a lagziba.

De az esküvő óta is megszegett pár fontos szabályt a hercegné. Például felvett egy olyan ruhát, ami nem takarta vállát, pedig a királyi család nőtagjai ilyet nem engedhetnek meg maguknak, mint ahogy olyat sem, hogy nem natúr, vagy halvány rózsaszínű körmökkel jelennek meg, hanem fehér színű körmökkel, ahogy Meghan hercegné tette azt a napokban.

Nyilván nem hatalmas horderejű szabályszegések ezek, de a hercegné mégis sorozatosan szegte meg a protokollt az elmúlt hónapokban, ami kezd már szinte úgy tűnni, hogy direkt és parancsra csinálja, hogy ezzel is reklámozzák a brit királyi családot. De inkább megkérdeztünk egy prokollszakértőt, hogy ő mit gondol,

miért szegi meg folyton a szabályokat Harry herceg felesége.

Görög Ibolya szerint egyáltalán nem reklámfogásról van szó, hisz egyrészt a brit királyi családnak nincs szüksége reklámra, másrészt inkább az az érdekük, hogy minél kevesebbet írjanak róluk. A protokollszakértő szerint Meghan hercegné szabályszegéseinek oka az, hogy a királynő sokkal megengedőbb vele és Harry herceggel. Persze nem azért, mert Erzsébetnek Harry a szíve csücske, és kivételezik vele Vilmosékkal szemben. Görög Ibolya szerint Harry és Meghan azért engedhetnek meg maguknak lazább életet, mert Harry nagy valószínűséggel soha nem lesz király, így Meghan hercegnéből sem lesz királyné, vagyis nyugodtan megvillanthatja a vállát, miközben fehérre van festve a körme. Míg Katalin idővel nagy valószínűséggel királyné lesz, így neki már most sokkal jobban oda kell figyelnie, hogy mit vesz fel és hogyan viselkedik. A protokollszakértű szerint egyébként Meghan Markle megjelenése soha nem közönséges, Erzsébet húga, Margit hercegnő ezerszer több szabályt szegett meg és botrányosabban élt ennél, úgyhogy a hercegné tetteire erős azt mondani, hatalmas szabályszegések lennének.

Kiemelt kép: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik