Szórakozás

Eminem koncertjén sokkott kaptak az emberek, mert lövéseket hallottak

A rapper szombat este a Tennessee-beli Bonnaroo zenei és művészeti fesztiválon lépett fel, ám egyik dala közben pánik tört ki. A beszámolók szerint lövések dördültek a Kill You című, 2000-ben megjelent dal közben. Néhányan sokkott kaptak és menekülőre fogták, többen sírva fakadtak.

A 2007 októberében történt tömegmészárlás  – amikor a 64 éves Stephen Paddock egy country koncert résztvevőire nyitott tüzet – és a korábbi hasonló események miatt, az emberek sokkal érzékenyebbek a lövések hangjaira.

Las Vegas-i lövöldözés: 58 halott, 515 sérült
Minden idők leghalálosabb lövöldözése zajlott le az Egyesült Államokban vasárnap éjjel. Az áldozatok száma a napokban még tovább nőhet.

Később azonban kiderült, hogy a hangeffekt valójában nem egy elsült fegyver hangja volt. Eminem sajtósa a CNN-nek eljuttatott hivatalos közleményben magyarázta meg a dolgot.

A korábbi pontatlan beszámolókkal ellentétben, Eminem nem használt fegyver hangeffektet az élő koncertje során. Amit a Bonnaroon hallhattak a fellépése során, az egy pirotechnikai eszköz volt, ami egy hangos “boom”-ot adott ki magából. Ezt, az egyébként többszáz másik zenész által is használt effektet már több mint 10 éve építi be a bulikba és eddig még egyetlen panasz sem érkezett rá.

Kiemelt kép: Kevin Mazur/WireImage

Ajánlott videó

Olvasói sztorik