Élet-Stílus

Drew Barrymore már 12 évesen kokainfüggő volt

Bár sokan mindennél jobban vágynak rá, a sikert és a velejáró népszerűséget nem mindenki tudja megfelelően kezelni. A sztárok egy jelentős része megfelelési kényszerrel küzd, ami a rajongóik által eléjük támasztott elvárásnak köszönhető és ami utólag depresszióhoz, alkohol- és/vagy drogfüggőséghez vezethet. Egy ilyenből lábalt ki Eminem 10 éve, a tisztasági évfordulóról pedig Instagram-posztban emlékezett meg. Ennek apropóján azokat a celebeket gyűjtöttük össze, akik huzamosabb ideje józan életet élnek.

Sosem látott celebfotók kerültek elő, Brad Pitt őrült fiatal volt, Drew Barrymore meg teljesen meztelen
Bruce Weber fotográfus a CR Fashion Book legfrissebb kiadványához adta kölcsön azokat a fotókat, melyeket még a kilencvenes években készített ikonikus

Eminem

A világ egyik leghíresebb rapper előadóművésze, Eminem évekig szenvedett drogproblémáktól, ami 2007-re annyira elhatalmasodott rajta, hogy naponta képes volt akár húsz tablettát is bevenni, 2010-ben a New York Times-nak adott interjújában pedig azt is elárulta, hogy ahol csak tudott, drogozott, az sem számított, hogy kitől kapta az adott pirulát. Eminem 2018 áprilisában ünnepelte tizedik józan évét, amiről Instagram-oldalán is megemlékezett.

Marshall Mathers (@eminem) által megosztott bejegyzés, Ápr 21., 2018, időpont: 5:09 (PDT időzóna szerint)

Tegnap ünnepelte a tizedik évemet.

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. rendőrségi fotója, miután 2001. április 24-én letartóztatták drogfogyasztás vétsége miatt. (Fotó: Culver City Police Department/Newsmakers/Getty Images)

Robert Downey Jr. karrierje viszonylag lassan és nehézkesen indult be, aminek egyik legfőbb oka az lehetett, hogy a háromszoros Golden Globe-díjas színész a 90-es években drogfüggősége miatt szinte állandó vendége volt az amerikai börtönöknek. Downey életében a fordulópont végül 2003-ban érkezett el, amikor felesége, Susan Levin ultimátumot adott neki: vagy a drogok, vagy ő. A színész ezt követően megcsinálta a 12 lépcsőfokos rehabilitációs programot, azóta rendszeresen jógázik és terápiára jár.

Drew Barrymore

Drew Barrymore sajnos tökéletes példa arra, amikor valaki túl korán kerül be a showbizniszbe: 1982-ben, alig 7 évesen eljátszotta az E. T., a földönkívüli egyik főszerepét, majd három évvel később, 1985-ben Golden Globe-díjra jelölték a Kibékíthetetlen ellentétek című filmben nyújtott alakításáért. A túl fiatalon jött siker eredménye az lett, hogy Barrymore kilencévesen alkoholt, tízévesen marihuánát, tizenkét évesen pedig már kokaint fogyasztott rendszeresen. Drogfüggőségét először 15 évesen kezelték, aminek következtében középiskolai tanulmányait sem tudta elvégezni.

Drew Barrymore 15 évesen a Pacific Heights című film premierjén. (Fotó: S. Granitz/WireImage)

Fergie

Ecstasy-val kezdett, majd átváltott mentamfetaminra Fergie, aki még a világsikert jelentő Balck Eyed Peashez való csatlakozása előtt volt drogfüggő. A rapper-énekesnő azóta már tiszta, de egy 2017-ben, a Billboardnak adott interjújában elárulta, hogy a tudatmódosító szerek elhagyása után még legalább egy évig hallucinált.

Az agyamban letelepedett vegyszerek miatt a drogok elhagyása után egy évvel még hallucináltam. Csak ültem és egyszer csak láttam egy random méhet, vagy nyulat.

Fergie 2001-ben, a Black Eyed peas-hez való csatlakozása előtt. (Kiemelt kép: David Klein/Getty Images)

Demi Lovato

Demi Lovato 19 évesen, a Camp Rock 2: The Final Jam című film premierjén. (Kiemelt kép: Jemal Countess/Getty Images)

A Disney egykori felfedezettjének, Demi Lovatónak életében voltak olyan pillanatok is, amikor szinte harminc percet is alig bírt ki kokain nélkül (amit akár még a repülőgépre is felcsempészett), de alkoholfüggősége sem könnyítette meg az életét.

Mentem a reptérre egy vodkával megtöltött Sprite-os üveggel. Még csak reggel kilenc volt, de én már hánytam a kocsiban. Ez volt az a pont az életemben, amikor felfogtam, hogy alkoholproblémáim vannak és, hogy össze kell szednem magamat.

Lovato azóta józan, életét egy rehabilitációs központban tette helyre.

Daniel Radcliffe

Bár sokan nem tudják, de a Harry Potter megformálója, Daniel Radcliffe évekig küzdött alkoholfüggőségétől.

Teher azzal a gondolattal élni, hogy az emberek azt mondják, nem lesz karriered. Mi van, ha igazuk lesz és nevetni fognak rajtam én meg ott leszek egy „Hol vannak most?” listán?

nyilatkozta a Guardiannak a színész arra a kérdésre, hogy mi vezetett függőségéhez. Radcliffe végül 2010-ben, 21 évesen – az utolsó Harry Potter film bemutatója előtt –  döntötte el, hogy megszabadul függőségétől. A színész amúgy azoknak a táborát erősíti, akiknek segítség nélkül, saját erőből sikerült leszokniuk az alkoholról, mivel rájött, hogy szokása egészségtelen és káros.

Daniel Radcliffe Harry Potter és a félvér herceg londoni premierjén 2009-ben. (Fotó: Jon Furniss/WireImage)

Sajnos azonban nem mindenki annyira szerencsés, mint a fenti világsztárok: Amy WinehouseAnna Nicole SmithPrince és Cory Monteith is azok közé a hírességek közé tartoznak, akik végül alkohol-, vagy drogtúladagolásban vesztették életüket.

(Kiemelt kép: Jason LaVeris/FilmMagic))

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik