Szórakozás

Bradley Coopert a Szex és New Yorknak köszönhetjük

Borzalmasan ijesztő és tényleg fáj még leírni is, de az 1998. június 6-án indult Szex és New York ma lett húszéves, ami azt jelenti, hogy a sorozat kezdete óta már bőven felnőtt egy generáció. Sok szempontból fontos az HBO sorozata, hisz ez volt az első olyan tévés alkotás, amiben a nők tényleg nyíltan beszéltek a szexről, és bár a később készült filmeket jobb lett volna a forgalmazás előtt inkább a kukába dobni, azért a sorozat egész jó dolgokat adott nekünk. Például Bradley Coopert, aki élete első szerepét a Szex és New Yorknak köszönheti. De rajta kívül is van még egy rakás híresség, aki feltűnt a sorozatban egy-egy epizód erejéig.

Bradley Cooper

Bradley Cooper megjelenése a Szex és New Yorkban leginkább azért érdekes, mer a színésznek ez volt élete első szerepe. 1999-ben játszott a sorozatban egy rész erejéig, a főszereplő Sarah Jessica Parker jött össze vele majdnem.

Vince Vaughn

Vaughn 2000-ben szerepelt a sorozat harmadik évadának két, Los Angelesben játszódó részében. Szerepe szerint egy olyan pasit alakított, aki azzal a szöveggel szedte fel a főszereplőt, hogy ő Matt Damon ügynöke, aki épp egy hatalmas házat készül venni. Valójában csak Carrie Fisher asszisztense volt, aki a színésznő házára vigyázott.

Carrie Fisher

Saját magát alakította a sorozatban: gyakorlatilag rányitott asszisztensére és a főszereplő Carrie Bradshaw-ra, akiről a színésznő azt hitte, hogy prosti.

Matthew McConaughey

De saját magát alakította Matthew McConaughey is, aki szintén a Los Angelesben játszódó részekben szerepelt. Carrie azért tárgyalt vele, mert a tervek szerint ő alakította volna Mr Biget, amennyiben megfilmesítik Carrie rovatát.

Sarah Michelle Gellar

Ugyancsak a Los Angeles-i epizódokban tűnt fel Sarah Michelle Gellar is, aki szerepe szerint filmre akarta vinni a főszereplő rovatát.

Hugh Hefner

A Los Angeles-i epizódokban a főszereplők a Playboy-villába is eljutnak, ahol találkoznak a Playboy-alapító Hugh Hefnerrel.

Lucy Liu

A színésznő saját magát alakította, a sorozat szerint pedig az egyik főszereplő, Samantha Jones volt az ügynöke. Egészen addig, amíg Samantha az engedélye nélkül használta fel a nevét, hogy szerezzen magának egy Birkin-táskát. Az epizódnak köszönhetően a Birkin várólistája ezek után állítólag megháromszorozódott. Egy ilyen táska alapára körülbelül 2 és 3 millió forint körül van. A legdrágább Birkint 2017-ben egy aukción adták el több mint 100 millió forintért.

David Duchovny

A főszereplő középiskolai szerelmét játszotta, aki újra randira hívta Carrie-t, majd kiderült, hogy egyébként épp egy elmegyógyintézetbe készült rehabra.

Alanis Morissette

2000-ben, a sorozat harmadik évadában tűnt fel Alanis Morissette abban az epizódban, amiben Carrie egy biszex sráccal járt. Az énekesnő egy üvegezős játék során smárolta le a főszereplőt, aki ezután inkább távozott a buliból.

Kat Dennings

Bradley Cooperhez hasonlóan Kat Denningsnek is a Szex és New York egyik epizódszerepe volt az első filmes élménye. A most már 31 éves színésznő 18 évvel ezelőtt, kislányként szerepelt a sorozatban, és egy elkényeztetett, gazdag tinit alakított, aki Samanthát bízta meg szülinapi bulija megrendezésével.

Jon Bon Jovi

Carrie Bradshaw a második évadban fordul pszichológushoz, a váróban pedig megismerkedik egy pasival, akit Jon Bon Jovi alakít. A rész végére nyilván kiderül, hogy a Seth-et alakító énekes azért jár terápiára, mert elveszti érdeklődését a nők iránt, miután lefeküdt velük.

Heidi Klum

A modell saját magát alakította abban a részben, amikor Carrie Bradshaw pofára esett a kifutón.

Geri Halliwell

Egy brit nőt, Phoebe-t alakít a Spice Girls egykori tagja, aki a New York-i hőségben áradozik Samanthának az egyik felhőkarcoló tetején található medencéről, ahova a főszereplők végül csak csalással tudnak bejutni.

Justin Theorux

Jennifer Aniston volt férje két különböző szerepben is feltűnt a sorozatban. Először Carrie meleg barátjának egyik ismerősét alakította, majd egy évaddal később egy olyan pasit, akivel a főszereplő csak a családja miatt akar együtt lenni, a pasinak ugyanis akad némi problémája az ágyban.

Kiemelt kép: HBO/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik