Szórakozás

Palvin Barbarának még húsz éve van, hogy elérje azt, amit Heidi Klum

A június elsején 45. születésnapját ünneplő Heidi Klum iszonyatosan sok mindenhez ért Wikipedia-oldala szerint – amellett, hogy modell, még tévés személyiség, üzletasszony, divattervező, televíziós producer, író, színésznő és énekesnő is. Mielőtt rátérünk a legutóbbira, nézzük meg, mégis hogyan jutott el idáig Heidi Klum, aki ha két évvel korábban születik, akár a 90-es évek legnagyobb szupermodelljei közé is bekerülhetett volna. De még így is elég sok mindent elért — például azt, hogy néha még mindig huszonévesnek néz ki.

A szupermodell kifejezés hallatán a legtöbb embernek Cindy Crawford, Naomi Campbell, Linda Evangelista vagy Claudia Schiffer neve ugrik be. Utóbbi mindössze két évvel idősebb csak Heidi Klumnál, vagyis ha Klum 1973 helyett 1971-ben születik meg, nagy eséllyel került volna be a nagy nevek közé. Mondjuk, Schiffer, meglehet, akkor is kiütötte volna őt, két német topmodell már lehet, hogy sok lett volna. Klum ugyanis szintén Németországban született, azon belül is Bergisch Gladbachban, az ország északi részén. Anyja fodrász, apja pedig egy kozmetikai cég vezetője volt. A modellkedést viszonylag későn, 19 éves korában kezdte: 1992-ben jelentkezett egy modellversenyre, miután egy barátja meggyőzte arról, hogy indulnia kéne. 25 ezer jelentkezőből végül ő lett a nyertes, ami mellé azonnal kapott egy 300 ezer dolláros szerződést is a New York-i Metropolitan Models vezetőjétől.

Bemutatkozó videóját már csak azért is érdemes megnézni, hogy lássuk, mennyire fájdalmasan ízléstelen volt a 90-es évek eleje:

Ahhoz viszont, hogy tényleg befusson, még éveket kellett várnia. Klum nevét akkor ismerték meg világszerte, amikor a Sports Illustrated bikinis számának 1998-as címlapján szerepelt, illetve amikor a Victoria’s Secret kifutóján angyalszárnyakat aggattak rá.

Ezek szerint Klum pont úgy szerzett világhírnevet, mint Palvin Barbara, aki nemrég szintén szerepelt a Sports Illustratedben, illetve a VS kifutóján. Vagyis ha Heidi Klum karrierjét vesszük alapul, Palvin Barbara húsz év múlva simán tarthat majd ugyanott, mint most a német modell.

Heidi Klum 2007-re elérte, hogy a Forbes listája szerint a világ harmadik legtöbbet kereső szupermodellje legyen 8 millió dollárral. 2010-ben, 37 évesen hagyta ott a Victoria’s Secretet, de ezzel nem ért véget számára a bugyimodellkedés: tervezett egy saját fehérnemű-kollekciót, ezzel pedig sikerült gyerekkori terveit is megvalósítania, hiszen ha nem nyeri meg 1992-ben a modellversenyt, akkor divattervező iskolába ment volna.

Több tehetségkutató reality-ben is részt vett. Műsorvezetője és zsűritagja volt a Leendő divatdiktátoroknak, a német Topmodell leszeknek, 2013-ban pedig negyedik zsűritagként beült Howie Mandel, Mel B és Simon Cowell mellé az America’s Got Talentbe. És bár utóbbiban nem feltétlenül csak énekeseket keresnek, itt érdemes megemlíteni, hogy Klum 2006-ban egy reklámfilm kedvéért felénekelt egy mérsékelten jó karácsonyi dalt.

Klum egyébként akkora polihisztor, hogy azon túl, hogy ért a bugyitervezéshez, a kifutón sétáláshoz és az énekléshez, még a művészetekben is jó. Több festménye is megjelent különböző művészeti magazinokban, sőt egy szobrot is készített a 2001-es, New York-i terrortámadás utáni mentésekben résztvevő mentőkutyák emlékére. De szerepelt filmekben és sorozatokban is, bár a legtöbben általában magát alakította. Láthattuk a Született feleségekben, a Szex és New Yorkban, a Zoolanderben és Az ördög Pradát viselben is.

Karrierjénél csak magánélete izgalmasabb. Az elmúlt évtizedekben négy meghatározó férfi volt életében, közülük kettőhöz hozzá is ment. Ric Pipino stylisttal 1997-ben házasodtak össze, 2002-ben azonban már el is váltak. Egy évvel később Klum összejött a nála szintén jóval idősebb Flavio Briatoréval, aki akkor a Renault F1-es csapatának vezetője volt. Még abban az évben bejelentették, hogy gyerekük lesz, pár hónappal később azonban szakítottak, Heidi Klum pedig összejött Seallel.

A modell 2004 májusában szülte meg első gyerekét, akinek bár biológiai apja Briatore, valójában az énekes Seal nevelte fel, és ő is volt ott a születésénél Klum mellett. Briatore állítólag soha nem vett részt a kislány életében, Klum később többször is úgy nyilatkozott, hogy lánya igazi apja Seal. Az énekessel egy évvel később, 2005 májusában házasodtak össze, és egészen 2012 januárjáig bírták együtt. Ez idő alatt három közös gyerekük született. Klum időközben összejött a testőrével, Martin Kristennel, akivel két évet húzott le, majd a műkereskedő Vito Schnabellel járt három évet. 2018-ban aztán mindenkit meglepett, amikor egy új férfival az oldalán jelent meg, a nála 16 évvel fiatalabb Tom Kaulitz-cal, a Tokio Hotel gitárosával. Itt érdemes megemlíteni, hogy új pasija 39 évvel fiatalabb, mint első gyerekének biológiai apja.

Most pedig jöjjön a lényeg, 45 fotó a 45 éves Heidi Klumról:

Galéria
1999-ben a Victoria's Secret kifutóján

Kiemelt kép: Mike Coppola/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik