Szórakozás

A svéd királyi herceg felesége nem pont hercegnének készült

2018 lassan a feléhez közeledik, királyi családok tekintetiben viszont az elmúlt hat hónap nem szólt másról, csak a britek uralkodóiról. Először Vilmos herceg és Katalin hercegné harmadik gyermekének szüléséért izgulhattunk, majd a gyakorlatilag örökkévalóságnak tűnő várakozás után azt is megtudhattuk, hogy a legifjabb herceg keresztneve Lajos lett. A királyi család legnagyobb rajongóinak szinte levegőt sem volt idejük venni, hiszen a kis herceg megszületése után alig egy hónappal, május 19-én  Harry herceg feleségül vette Meghan hercegnét. Bár tudjuk, hogy a brit királyi családot népszerűségben lekörözni lehetetlenség, mégis azt gondoljuk, hogy épp itt az ideje 1489 kilométert ugrani légvonalban, hogy megnézzük, mi a helyzet a svédeknél, egészen pontosan Károly Fülöp svéd királyi herceggel és feleségével, Zsófia hercegnével. És, hogy miért? Mert sokkal izgalmasabbnak tűnnek, mint a britek. Csak úgy. 

Unalmas a brit királyi család? Akkor itt a gyönyörű svéd herceg!
Mindenki azonnal felejtse el Harry herceget!

Károly Fülöp svéd királyi herceg, Värmland hercege 1979. május 13-án született, XVI. Károly Gusztáv svéd király és Szilvia svéd királyné második gyermekeként. Egészen hét hónapos koráig ő volt a svéd korona várományosa, ám egy 1980. január 1-jén érvénybe lépett törvénymódosítás miatt az ország trónöröklési rendjében már nem élveznek elsőbbséget a fiúgyermekek, így a korona – édesapjuk halála, vagy lemondása után – végül nővéréhez, Viktória svéd királyi hercegnőhöz kerül majd. Fülöp még évekig második volt a sorban, mára azonban már csak a negyedik helyet tudhatja magánének nővére két gyermeke, Esztella hercegnő és Oszkár herceg mögött.

A svéd királyi család tagjai: XVI. Károly Gusztvár svéd király, Szilvia svéd királyné, Károly Fülöp királyi herceg, Viktóroia koronahercegné és gyermekei, Esztella hercegnő és Oszkár herceg. (Fotó: Michael Campanella/Getty Images)

Värmland tartomány hercegének élete amúgy a korona nélkül is elég izgalmasnak mondható: a svéd katonaság fregatthadnagya, aki tanult grafikai tervezést, lakberendezést és még mezőgazdaságtant is. A világ legmenőbb hercegeinek rendezett elképzelt versenyen pedig több testhossznyival megver szinte mindenkit. Kidolgozott felsőtestét látva egyáltalán nem meglepő, hogy szenvedélyes sportrajongó: focizik, úszik, vitorlázik és síel – utóbbit például annyira komolyan veszi, hogy 2003-ban részt vett a Vasaloppeten, amely a világ egyik leghíresebb és leghosszabb, 90 kilométer hosszúságú síversenyén. Ezen kívül pedig

profi autóversenyző, aki rendszeresen megmutatja vezetési tudását a Porsche Carrera skandináv kupáján, valamint a skandináv túraautó-bajnokságon. 

Fülöp amúgy több mint tíz évig alkotott egy párt Emma Pernald PR-szakértővel, végül azonban 2009 márciusában bejelentették kapcsolatuk végét. A herceg egy évvel később, 2010 áprilisában egy éjszakai bárban találkozott Sofia Hellqvisttel, akit 2015. június 13-án feleségül is vett. Hellqvist múltját tekintve koránt sem mondható tipikus hercegné típusnak. Alig múlt húsz éves, amikor a svéd Slitz férfimagazinban bikiniben és egy élő boával a nyakában pózolt, majd négy évvel később ő lett a magazin olvasóinak szavazata alapján Miss Slitz. Utóbbival akkora sikert ért el, hogy 2005-ben a TV4 csatornája felkérte az Éden Hotel svéd verziójának első évadában való szereplésre, ahol egészen a döntőig menetelt.A műsorban végül akkor lett gyakorlatilag közönségkedvenc és botrányhősnő egyszerre, amikor az évad későbbi nyertesével, a felnőttfilmes Jenna Jamesonnal durva csókcsatába kezdett.

Károly Fülöp svéd herceg és felesége, Sofia hercegné. (Fotó: MICHAEL CAMPANELLA/WireImage)

A hercegné egykori celebkedését természetesen a svéd média is meg próbálta kihasználni, szerintük ugyanis Zsófia nem tudott beilleszkedni a királyi családba kétes előélete miatt. A pletykákat végül maga Fülöp cáfolta meg, aki szerint felesége tökéletes kapcsolatot ápol családjával, valamint azt is hozzátette, hogy a hercegné körül kialakult médiafelhajtás saját gyerekkorára emlékeztette, amikor is újságok hasábja diszlexiájával voltak tele.

Szörnyű érzés volt, hogy a média úgy ábrázolt, mintha hülye és unintelligens lennénk a képességzavarom miatt

nyilatkozta 2013-ban a herceg.

Zsófia amúgy az Éden Hotelt követően New Yorkba költözött, ahol könyvelést, globális etikát, valamint gyermekvédelmet hallgatott, Fülöppel való házassága óta pedig rendszeresen jótékonykodik.

Károly Fülöp svéd herceg és Zsófia svéd hercegné gyermekeikkel, Sándor herceggel és Gábriel herceggel. (Fotó: Michael Campanella/Michael Campanella/Getty Images)

Fülöp és felesége első gyermeke, Sándor herceg 2016. április 19-én született, még második gyermekük, Gábriel herceg alig egy évvel később 2017. augusztus 31-én.

(Kiemelt kép: MICHAEL CAMPANELLA/WireImage)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik