Szórakozás

Őrületes amerikai alelnöki meleg nyúlbotrány tört ki

Vásárolt a homofób amerikai elnök lánya az apját bíráló meleg nyulas könyvből. Nem egyszerű történet egy ártatlan nyúllal a középpontban.

Mike Pence amerikai alelnök lányának Charlotte-nak van egy aranyos nyula, akit Marlon Bundónak hívnak, de a sztárrá vált nyúlalakú állat Instagramján az elnöki jelző POTUS (President of the United States) mintájára BOTUS-nak (Bunny of the United States) hívják. Bundo nyúl roppant népszerű, amire építettek Pence-ék, kiadtak egy színes gyerekkönyvet a nyúl kalandjairól.

Azonban Charlotte Pence nem számolt azzal, hogy Marlon Bundo könyve áldozatul eshet homofób apja politikájának. Mike Pence ugyanis ha rajta múlna, kigyógyítana embereket a melegségből, ezért a melegjogi szervezetek rászálltak a nyúl könyvére is. Kiadták Marlon Bundo saját kalandjait is, aminek lényege, hogy a nyúl beleszeret egy másik baknyúlba, és örök hűséget esküdnek egymásra. A könyv meleg verziójának bevétele jótékony célra megy – írja a Huffington Post.

Charlotte Pence nem rémült meg az apját ért burkolt bírálat miatt (amit ráadásul fokozott John Oliver, aki show-jában páros lábbal szállt bele Mike Pence-be a könyv apropóján). A Pence-lány ugyanis közölte, hogy ő megvett egy példányt az alternatív nyulas könyvből is, amiben az apjára emlékeztető büdösbogár üldözi a melegeket. Azzal indokolta, hogy az eredeti és az új könyv is a jótékony célokat támogat, amikben ő hisz.

És ami a csattanó az egész történetben, hogy a gyerekkönyvek sikerlistáján, az Amazon webáruházban megelőzte a meleg nyulas könyv Marlon Bundo eredeti kalandjait.

(Kiemelt kép: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik