Szórakozás

Gálvölgyi János: Temetéseken lehet a legjobbat nevetni

A Borsnak adott interjút Gálvölgyi János, aki idén tölti be a 70-et, bár ezt még ő sem akarja elhinni, nem létezik, hogy ennyi idő eltelt volna. Bár úgy gondolja, hogy már nem sok nyara van hátra, szarkasztikus humorát szerencsére még nem veszítette el. 

Szerinte egy mélyről jövő nevetés sokkal többet ér, mint a sírás, ezért nehéz a temetéseken megállni, hogy ne nevessen az ember a kínosan komoly szituációban. A színpad viszont más, ott a humort is véresen komolyan kell venni:

A komikus szerepeket borzasztó komolyan kell venni, hiszen ma, holnap és két év múlva is ugyanott kell elsülnie a poénoknak. Ha erre a pályára adjuk magunkat, akkor hét és tíz között minden búnkat és bajunkat az öltözőben kell hagynunk. Kivételt képez, ha az embernek tegyük fel szívinfarktusa van, akkor azt már nehezebb a színpadon kívül hagyni.

70. születésnapját még mindig nem akarja elhinni, bár nyártól pihenni tervez, napozni, úszni szeretne a szeretteivel egy darabig:

Vár rám egy nagyon furcsa dátum májusban, a 70. születésnapom, ami – mondjuk úgy – érdekesen érint, hiszen nem létezik, hogy ennyi idő eltelt. Sokszor azt gondolom, hogy ez csak egy álom, és mindjárt felkelek belőle.

Kiemelt kép: MTI / Kallos Bea

Ajánlott videó

Olvasói sztorik