Szórakozás

Az Operettszínház lezárta a belső vizsgálatot Kero zaklatási ügyében

Tavaly ősszel többen is megvádolták Kerényi Miklós Gábor rendezőt szexuális zaklatás vádjával, ami után a Budepesti Operettszínház igazgatója azonnal felmentette őt a munkavégzés alól.

Megszólalt a Kero-ügyről az Operettszínház igazgatója
Lőrinczy szerint ez a döntés a legnagyobb büntetés Kerényi Miklós Gábornak.

A teátrum belső vizsgálata az ügyben még csak most zárult le, amiről hivatalos közleményt adtak ki.

A belső vizsgálat feladata az információgyűjtés és értékelés volt. A lefolytatott eljárás során a feltárt eseményekkel kapcsolatban közvetlen tanúk vagy egyéb bizonyítékok nem merültek fel. A konkrét esetben a belső vizsgálat által összegzett információk a 2017. novemberi döntéseken túl, további munkajogi következményt nem alapoznak meg

– közölte a Blikkel Dr. Lehner Katalin, a Budapesti Operettszínház ügyvédje.

A színház tudomása szerint a belső vizsgálat időtartama alatt a vizsgálat tárgyával összefüggésben senki nem tett feljelentést, illetve nem terjesztett elő magánindítványt, ez utóbbival egyébként kizárólag a sértettek élhetnek. A színház vezetősége szakmai szervezetekkel együttműködve dolgozik egy olyan protokoll kialakításán, mely segít elkerülni az esetleges jövőbeli eseteket. A Budapesti Operettszínház az ügyet lezárta, a jövőben a művészi feladatokra és a további munkára koncentrál.

Kiemelt kép: MTI/Marjai János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik