Szórakozás

Meg akarták erőszakolni Détár Enikőt

Détár Enikő a Blikknek beszélt arról, hogy több alkalommal volt szexuális zaklatás áldozata, sőt, egyszer kis híján meg is erőszakolták. Színművészeti főiskolásként, húszévesen sokat stoppolt az országban, így esett, hogy a 80-as évek közepén egy szexbűnöző autó­jában landolt.

Halálfélelmem is volt. Késő este volt, és útközben elaludtam. Arra riadtam fel, hogy állunk, és ez a beteg ember meg akar erőszakolni. Ez végül nem sikerült neki, mert minden erőmet összeszedve ellenálltam, valahogy kievickéltem az autójából, de végig halálfélelmem volt, és utána is azt hittem, átmegy rajtam a kocsijával. Olyan sokkot kaptam, hogy a rendszámot, míg élek, nem felejtem el. (…) Visszatekintve gyereklány énemre, már a személyes felelősségemet is látom, mert valóban provokatívan öltözködtem, de ez a zaklatót nem menti fel. A leckét megtanultam, és hálás vagyok, hogy a támadást túléltem, de mivel minden rosszban van valami jó, azon a borzalmas éjszakán nagy lökést kapott a magabiztosságom. Színésznőként később rövid úton leszereltem azokat a kollégákat, akik hatalmi helyzetből tettek nekem félreérthetetlen ajánlatokat

– mondta a lapnak Détár, aki hozzátette: ha fegyvert tartanak a fejéhez, sem mondja el, hogy milyen kollégák tettek neki tisztességtelen ajánlatot.

Nemcsak fiatal színésznőként tettek nekem erkölcstelen ajánlatokat, hanem férjezett anyuka koromban is, amin most is csodálkozom. Az viszont sajátos elégedettséggel tölt el, hogy megtapasztalhattam azon kollégák respektjét, akiknek a szexuális ajánlatát elutasítottam

– tette hozzá a színésznő, akivel az is megesett, hogy ha visszautasított egy „lehetőséget”, oda többet „nem kellett” mennie dolgozni.

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik