Belföld

A diáktüntetés szervezői kiállnak Rékasi Károlyék fia mellett

Mint korábban megírtuk, rendőrök foglalták le Rékasi Károly és Détár Enikő fiának számítógépét. Rékasi Zsigmond a Facebook-oldalán posztolt arról, hogy csütörtökön reggel váratlanul rendőrök jelentek meg a házuknál. A 17 éves gimnazista felszólalt a múlt heti diáktüntetésen.

A rendőrség az esettel kapcsolatban annyit közölt,

Megkeresésére – tekintettel a büntetőeljárás nyomozási szakaszában a sajtónak adandó tájékoztatásról szóló 26/2003. (VI. 26.) BM-IM együttes rendelet 4. § (4)-ben foglaltakra, amely szerint „A nyomozó hatóság – a 6. §-ban meghatározott kivétellel – nem adhat olyan tájékoztatást, amelynek során a gyanúsított, a sértett, a tanú, valamint a büntetőeljárásban részt vevő egyéb személy azonosíthatóvá válik.” – nem áll módomban tájékoztatást adni.

A múlt hét pénteki diáktüntetés egyik szervezője, Gyetvai Viktor a demonstráció Facebook-oldalán nyilatkozott a történtekről. Azt írta,

A követelésekre adott érdemi reakció helyett rendőrségi vegzálás jutott az egyik szónoknak! Kiállunk diáktársunk mellett, mert ez teljesen elfogadhatatlan!
Csatlakozzatok hozzánk, mert külön-külön sebezhetőek, de együtt erősebbek vagyunk!

Hozzátette, hogy amennyiben január 31-ig nem teljesülnek a pontjaik, aznap bejelentik a folytatást egy korszerű, diákközpontú, igazságos oktatási rendszerért.

Kiemelt kép: 24.hu/Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik