Szórakozás

Golden Globe: Hollywood válasza egységes nem a szexuális zaklatásra

Az Golden Globe nagy százalékban az utóbbi hónapokban kibukott szexuális zaklatással kapcsolatos botrányokról, illetve az ilyenfajta viselkedésre való határozott nemet mondásról szólt. A komor hangulatot olyan vicces momentumok oldották fel, mint Nicole Kidman kérdése, hogy visszautasíthatja-e a kérést a beszédre.

Érdekes látni, hogy olyan világsztárok is zavarba tudnak jönni a színpadon, akik ezer filmben szerepeltek, és azt gondolnánk róluk, hogy minden pillanatban magabiztosak. Nicole Kidman bájos bénázása ellenére nagyon fontos dolgokról beszélt, például arról, hogy  a legfontosabb most életben tartani a szexuális zaklatás témát, amikor végre sokan akarják meghallani az eddig eltussolt dolgokat, és van esély a változásra. A Hatalmas kis hazugságok is olyan ügyért, olyan probléma ellen áll ki, melyet a legtöbben szeretnek a szőnyeg alá söpörni: a családon belüli erőszak témájáról van szó.

Hiszek benne, hogy változást érhetünk el: azokkal a történetekkel, melyeket elmesélünk, és azáltal, ahogyan elmondjuk őket. Tartsuk életben a bántalmazásról szóló beszédet!

Reese Witherspoon magyarázatot ad arra is, hogy miért öltöztek mindannyian feketébe: ezzel szeretnék jelképezni, hogy borzasztóan nehéz éven van túl a filmes világ, és a köztudatba került szörnyűségek örökre megváltoztatták ezt a közeget. Ugyanakkor Hollywood népe összetartóbb lett, mint valaha. Úgy érzi, hogy nekik, híres embereknek nagy felelősségük van abban, hogy elmeséljék ezeket a dolgokat, és felszólaljanak a zaklatás ellen.

Kidman azt is elmondta, hogy hosszú pályája alatt alig találkozott női producerrel vagy rendezővel, és ez nagyon nincs jól. Győzelmét az egész stáb győzelmének tekinti, és a nők erejét hangsúlyozta beszédében.

Kiemelt kép: Getty Images / Paul Drinkwater

Ajánlott videó

Olvasói sztorik