Szórakozás

Bródy János: Szinte újra kell tanulnom játszani

Janár 16-án újra együtt zenélnek a Fonográf tagjai, az újraegyesülés kapcsán Bródy Jánost kérdezte a Bors. Bródy 14 éve nem játszott pedal steel gitáron, így most gyakorlatilag újra kell tanulnia zenélni rajta. 

Az interjú közben a régi sztorik is felelevenedtek, például az, mikor az NDK-ban ottfelejtették Németh Oszit:

Van egy jó sztorink, amit máig emlegetünk, amikor összejövünk. Az NDK-ban turnéztunk, útközben elhagytuk az Oszit, a dobost. Egy árokparti mélázás után utaztunk tovább a kocsiban, akkor jött a hír, hogy Oszi elveszett. Konvojban mentünk három kocsival, ő egy másik kocsiban utazott, de meg kellett állnunk. Mikor tovább indultunk, a sofőr azt hitte, Oszi is visszaült. Nem így volt, ott maradt szegény egy szál ingben, letolt nadrággal a februári hidegben. Szerencséjére jött egy rendőrautó, ami felvette, be is vitték az őrszobára. Onnan telefonáltak aztán egy őrpontra, ahonnan visszafordítottak minket.

A történetről egy dal is született, a címe Tudod, én voltam ott. Arról szól, hogy most már hiába beszél bárki bármit. A koncertre igyekeztek a rajongók legnagyobb kedvenceit beválogatni a repertoárból.

Kiemelt kép: RTL Klub / Story Extra

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik