Közélet

Bródy Orbán receptre felírt jövőjéről

brody-janos(430x286).jpg (bródy jános, )
brody-janos(430x286).jpg (bródy jános, )
Meg annak kockázatairól és mellékhatásairól.

Bródy Jánosnak mindenre és mindenkire van egy dala. Korábban elárulta közösségi oldalán, mit gondol az úgynevezett Soros-tervről szóló nemzeti konzultációról, most pedig nagyon úgy tűnik, hogy a Kossuth-díjas zenészt a Fidesz tisztújító kongresszusán látottak érintették meg.

Orbán Viktor közösségi oldalára töltött fel egy videót arról, hogy örömükben gyakorlatilag ízekre szedték, lerohanták hívei, ölelgették, szelfiket készítettek vele, volt olyan, aki már aggódott is érte. A kormányfő jól viselte az ünneplést. 

Bródy feltehetően erre reagált, amikor újra felhívta a figyelmet kockázatokra, mellékhatásokra.

Láttam a rajongó arcokat, mikor beszélt a bölcs vezér
S mindenki elhitte, hogy boldog jövőt ígér
És nem volt sehol egy apró betűs figyelmeztető
Hogy nem kell mindent bevenni, ami könnyen emészthető

A magát rezignált nyuggernek tartó legendás zenész korábban nyilvánvalóvá tette, igazolva látja édesapja tételét, amely szerint a Kondratyev-ciklus nemcsak a gazdaságra, hanem a társadalomra is érvényes, így tehát ő nem uszít, csak édesapja elméletét terjeszti.

Szerinte újra a pártállami reflexek működnek, feudális állapotok uralkodnak az országban, a régi dalok pedig azért érvényesek újra, mert az emberei viszonyok is nagyon hasonlóak ahhoz, amit akkor élt meg, amikor írta azokat.

Iránytű: Erősödik a Fidesz
Hat százalékot nőtt októberben a Fidesz-KDNP népszerűsége, így jelenleg 49 százalékon áll.

Kiemelt fotó: MTI / Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik