Élet-Stílus

Búcsúra készül Szörényi Levente: utoljára áll színpadra a Fonográffal

Szörényi Levente tizennégy év után újra összeáll a Fonográf zenekarral. A beatkorszak legendás bandájának frontembere a Vasárnapi Blikknek elmondta: ez lesz az utolsó ilyen koncert.

Ebben a korban már szívesebben ücsörögnék otthon, de a nézők, a rajongók kedvéért még egyszer felmegyünk a színpadra a Fonográffal, amely csapattal utoljára 2014-ben játszottunk együtt. (…) A zenei pályán már nincsenek nagy terveim, pont elég, amit létrehoztunk, sőt lehet még sok is! Az Illés már elbúcsúzott az Illés 50-nel 2014-ben, a Fonográfban még egyben vagyunk, így mindenki folyton nyaggatott, hogy játsszunk már. Beleálltunk, de ezen a koncerten nemcsak a számok az érdekesek, hanem az élő zene varázsa és a nézőkkel többnyire egy korosztályú zenekar jelenléte. A nosztalgia mindent visz!

– mondta Szörényi, aki arról is beszélt, hogy még ma is ideológiai nézetkülönbségekbe ütközik szerzőtársával, Bródy Jánossal.

Nem kell ahhoz zenekarban működni, hogy időskorára belásson dolgokat az ember. Aki ezt ennyi idősen sem teszi meg, az nem tudom, hogyan távozik az élők közül. Úgy hallottam, hogy aki a halálos ágyán is ökölbe szorított kézzel fekszik, az biztos, hogy nem lesz boldog a túlvilágon. Mindenki változik, én is változtam, az akkori aktuális viták leginkább emberi problémák voltak, ezért a zenekar vezetőjeként úgy döntöttem, hogy nem csinálom tovább a Fonográfot. Pont úgy, mint annak idején Illés Lajos, szélnek eresztettem a bandát. Nem a zenébe fáradtam bele, hanem a különböző problémákba.

(Kiemelt kép: Kovács Attila / MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik