Szórakozás

Továbbra sem kell senkinek Klapka György lakása

Ifjabb Klapka György nyáron jutott hozzá egy Vámház körút 9. szám alatti lakáshoz, de a 170 négyzetméteres, százmil­liós ingatlan egyelőre csak a pénzét viszi.

Amikor átvettem, rengeteg elmaradás volt, több százezres közös költség halmozódott fel, a közüzemi számlákat is rendeznem kellett, még az áramot is vissza kellett kapcsoltatni, ugyanis nem lett fizetve az sem. Hiába csökkentettem szeptemberben az árát, így sem sikerült eladni. Egyelőre egy forintot sem láttam az örökségből, csak a pénzemet vitte ez a lakás. (…) A vízvezetékeket fel kellett újítani, csináltattam még egy fürdőszobát, festésre is szükség volt és a penészes, omladozó falak is javításra szorultak

– mondta a Blikknek a legidősebb Klapka gyerek, aki nemrég átalakíttatta az ingatlant és két külön lakást csinált belőle, hogy ki lehessen adni a turistáknak. Az első bérlők már horogra is akadtak, éjszakánként körülbelül 10-15 ezer forintért veszik ki az egykori üzletember felújított otthonát. Ugyanakkor a cél még mindig az eladás.

Ugyanúgy hirdetni fogom eladásra, illetve fix bérlőt is keresek, mert ki tudja, megéri-e rövid távokra kiadni. Elég nagy a rezsije, amit nekem kell fizetnem, csak a közös költség harmincezer forint havonta, de amíg nincs komoly érdeklődő, addig hadd jöjjenek a turisták, ne álljon üresen.

(Kiemelt kép: MTI / Földi Imre)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik